Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Na Valentína príde do našich kín nový český film: Leto s gentlemanom vás nielen pobaví

Leto s gentlemanom
Leto s gentlemanom (Zdroj: YouTube/totalfilm.cz)

Do slovenských kín príde na Valentína nová česká romantická komédia režiséra Jiřího Adamca Leto s gentlemanom. Snímka rozpovie príbeh Anny tráviacej každé leto s jej manželom v chatovej oblasti niekoľko desiatok kilometrov za Prahou. Dvojica je už svoja snáď celú večnosť, takže ich manželstvo skĺzlo do rutiny, dni plynú jeden za druhým a Anna sa stala pre manžela prakticky neviditeľnou.

Jedného dňa sa však v dedinke objaví muž menom Artur, elegantný, šarmantný gentleman, ktorý je, ako všetci predpokladajú, novým majiteľom miestneho polozrúcaného zámku. Medzi Arturom a Annou preskočí iskra, Anna zažíva pocity dlho nepoznané a očarená Arturovou galantnosťou a pozornosťou sa rozhodne kráčať v ústrety romantickým výletom a zážitkom.

Film o túžbe po slobode, neskorej láske a nádeji bude plný známych hereckých tvárí. Záhadného gentlemana stvárnil Jaromír Hanzlík, ktorý je spolu s Adamcom tiež producentom snímky a v neposlednom rade i autorom jej scenára. Ako uznal, film je preňho i preto splneným snom. Po Hanzlíkovom boku si zahrajú Alena Antalová, Igor Bareš a Lucie Vondráčková a vo vedľajších úlohách sa na plátne objavia Tereza Kostková, Ivana Chýlková, Miroslav Šimůnek, Dana Batulková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Pavel Soukup, Arnošt Goldflam, Zdeněk Dušek, Zdeněk Žák, Miroslav Etzler, Jan Čenský, Jana Boušková či Jan Vlasák.

„Všetko sú to kvalitní herci a navyše priatelia, ktorých sme s Jaromírom na svojej životnej púti pri práci stretávali. Aj kvôli nim sa oplatí prísť do kina,“ povedal Adamec, ktorý po prvý raz v živote režíroval celovečerný film pre kinodistribúciu. „Som rád, že niektorí z nich prijali aj malé, jednodňové roličky. Stretnutia s nimi boli veľmi príjemné,” dodal Hanzlík.

Novinka by podľa slov producentskej a tvorivej dvojice mala osloviť najmä ženy. “Už pri písaní scenára som myslel predovšetkým na diváčky. Uvedomil som si totiž, že portfólio filmov, ktoré v poslednej dobe hrajú v kinách i televíziách, tvoria prevažne detektívky, kriminálky, horory a sci-fi, ktoré väčšinou ženám príliš nevoňajú, tak sme sa pokúsili práve pre ne natočiť niečo voňavé. Dúfam, že ich náš film poteší,“ poznamenal Hanzlík, známy najmä z československej snímky Léto s kovbojem (1976), na ktorú názov komédie symbolicky odkazuje. Nie je to však jej pokračovanie.

Viac o téme: Leto s gentlemanom
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu