Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Avengers: Endgame splnilo najtajnejšie túžby fanúšikov: Dôkazom toho sú aj šialené tržby

Avengers: Endgame Zobraziť galériu (3)
Avengers: Endgame (Zdroj: Marvel Studios)

Je to už pár dní, čo sa do svetových i slovenských kín dostalo vyvrcholenie jednej dekády filmovo-komiksového šialenstva od Marvelu. Štúdiu sa podarilo nemožné a my vám v skratke prezradíme, či sa podarilo tento náročný projekt tvorcom ukočírovať.

Štúdiu Marvel sa podarilo to, o čo sa neúspešne pokúšali filmové štúdiá už niekoľko rokov. Postupne totiž vybudovalo previazané univerzum s vyše 20 filmami, ktoré na seba nielen odkazujú, ale zároveň aj perfektne (a bez väčších chýb) spoločne fungujú. Fanúšikovia komiksov krochkali blahom už pri prvých Avengers a priaznivcov žánrov začalo pribúdať takým šialeným tempom, že filmy s touto tématikou sa stali zlatou baňou pre všetky filmové i televízne štúdiá.

Avengers: Endgame
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures)

Koniec jednej éry

Na samom vrchole tohto všetkého stojí najnovší projekt s názvom Avengers: Endgame. Úplné vyvrcholenie všetkého, čo tvorcovia budovali 11 rokov malo pred sebou neľahkú úlohu - prekonať fantastický predošlý diel s podtitulom Infinity War a zároveň uspokojiť čo najviac fanúšikov. A to sa, našťastie, režisérskej dvojici bratov Russovcov podarilo na jednotku.

Skvelá mediálna kampaň, ktorá odhaľovala iba prvých 20 minút z trojhodinového superhrdinského eposu sa vyplatila a fanúšikovia sa do kín hrnuli ako besní.Očakávané tržby sa podľa expertov mali za prvý víkend po celom svete zastaviť niekde na hranici 900 miliónov dolárov. Endgame však všetky výpočty zmietol zo stola a z kín si odnáša šialenú sumu vo výške 1,209 miliardy. To sa zatiaľ nepodarilo žiadnemu filmu v histórii kinematografie.

Josh Brolin ako Thanos
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Marvel Entertainment)

Do posledného dychu

Snímka nám odhaľuje finálny stret hrdinov proti doposiaľ najväčšej hrozbe - Thanosovi. Tomu sa podarilo naplniť svoj cieľ a vyhladil polovicu všetkého živého vo vesmíre. Pozostalí to však rozhodne nenechali len tak a rozhodli sa bojovať do posledného dychu. Doslova.

Prvá časť filmu sa zameriava hlavne na pôvodné postavy, ide sa viac do hĺbky a zameriavasa na vývoj ichcharakterov. Druhá tretina prináša zmes fantastických scén a odkazov na celé univerzum a záver už naplno patrí akcii a deštrukcii. O epickosť rozhodne nie je núdza, fanúšikovia dostanú bezpochyby to najlepšie, čo mohli, aj keď so smerovaním niektorých postávrozhodne nebudú všetci spokojní.

Povinná jazda

V Endgame si však každý rozhodne nájde niečo, čo mu spôsobí zimomriavky. O skvelé momenty rozhodne nie je núdza a pokiaľ sa bojíte dlhej minutáže, rozhodne svoje obavy zahoďte. Ani si nevšimnete, ako rýchlo vám čas v kine ujde. Pokiaľ ste teda film už videli, rozhodne nám dáte za pravdu. No a pokiaľ nie, je najvyšší čas to napraviť. Ľutovať určite nebudete.

Viac o téme: MarvelAvengers: Endgame
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu