Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tarantinov deviaty film, FOTO obrovské ovácie: Veľká prosba režiséra, neprezrádzajte dej!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)

Deviaty film Quentina Tarantina sa konečne dočkal premiéry. Síce hrozilo, že to svojský režisér nestihne, no napokon sa všetko na dobré obrátilo. Niekoľko mesiacov nevyšiel zo strižne a makal ako drak. Vyplatilo sa. Takmer trojhodinový film zožal obrovské šesťminútové standing ovation. Tarantino mal však len jednu požiadavku, aby nikto nešíril informácie o filme či jeho dej, kým sa oficiálne nedostane do kín.

Film Vtedy v Hollywoode mal pred pár dňami premiéru na filmovom festivale v Cannes. Išlo o najočakávanejší film, ktorý bol odkazom na kinematografiu 60. rokov. Vtedy v Hollywoode vytvoril Tarantino ako svoj deviaty film a na festival ho odovzdal 25 rokov potom, čo dostal Zlatú palmu za Pulp Fiction.

Prosím vás, neprezrádzajte dej

Tentoraz priviedol pred kameru dohromady Leonarda DiCapria s Bradom Pittom. Pozadím príbehu sú skutočné udalosti z roku 1969, kedy bola zavraždená tehotná manželka režiséra Romana Polanského Sharon Tate. S DiCapriom, Pittom a Margot Robbie, ktorá vo filme predstavuje Sharon Tate, do Cannes dorazil lesk veľkofilmu a nadšení fanúšikovia. Vtedy v Hollywoode je prvý film, ktorý Tarantino netočil v produkcii Harveyho Weinsteina, ale štúdioSony Pictures mu poskytlo 90 miliónov dolárov.

Foto: SITA/AP/Petros Giannakouris
Zobraziť galériu (4)
Foto: SITA/AP/Petros Giannakouris  (Zdroj: SITA/AP/Petros Giannakouris)

Tarantino vyzval všetkých, ktorí na festivale v Cannes uvidiavo svetovej premiére jeho novú snímku, aby jeho obsah nezverejňovali. V otvorenom liste podľa agentúry AFP napísal, že diváci si zaslúžia rovnaký zážitok z filmu, ako tí na premiére. O zápletke snímky sa vie len veľmi málo. Podobnú výzvu kritikom aj divákom adresoval tiež juhokórejský režisér Pong Čung-ho, ktorého film Kisaengčchung (Parazit) bolv hlavnej súťažnej sekcii už predstavený.

Foto: SITA/AP/Petros Giannakouris
Zobraziť galériu (4)
Foto: SITA/AP/Petros Giannakouris  (Zdroj: SITA/AP/Petros Giannakouris)

Viac o téme: Quentin TarantinoVtedy v Hollywoode
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu