Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Do kín prichádza Ženská na vrchole: Polívková ako rozmaznaná slečna, biť sa o ňu budú dvaja muži

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Photo © Bioscop)

Do zasnežených Tatier vezme divákov zimná romantická komédia Ženská na vrchole v hlavnej úlohe s Annou Polívkovou. Česko-slovenská filmová novinka, za ktorou stojí scenáristka Hana Cielová a režisérka a spoluscenáristka Lenka Kny (Tieňu neutečieš, Dočkáme sa Ježiška?), mala v stredu slávnostnú premiéru v Bratislave.

"Je to príbeh mierne rozmaznanej slečny z mesta, ktorá má svoju biokaviareň a je taká prehnane starostlivá voči svojmu synovi. Dostane sa do situácie, že vyrazí do Tatier, do luxusného hotela a ocitne sa úplne niekde inde," priblížilaPolívková, ktorá v snímke stvárňuje Helenu, príliš starostlivú matku osemročného syna a nadšenú propagátorku zdravého životného štýlu. Na horách, kam Helena odchádza s nadšeným synčekom "Kulíškom", stretáva dvoch mužov, hoci o žiadne zoznamovanie nestála.

Jedným je samotársky horal a milovník adrenalínových športov Richard a druhým jeho živelný brat, člen horskej služby Mišo. Hlavných mužských predstaviteľov stvárňujú Martin Dejdar a Marek Němec. "Nakrúcanie sa od toho klasického dosť líšilo, pretože sme boli v jednom prostredí vysokohorskej chaty, veľa ľudí pohromade, v podstate v extrémnych podmienkach, počasie sa menilo aj trikrát počas desiatich minút, takže to bol naozaj veľký adrenalín," opísal Dejdar nakrúcanie na Chopku v Nízkych Tatrách.

Marek Němec a Anna Polívková
Zobraziť galériu (4)
Marek Němec a Anna Polívková  (Zdroj: Photo © Bioscop)

Polívkovú opäť neuvidíme na lyžiach

Annu Polívkovú, ktorá je v reálnom živote milovníčkou zimných športov a horského prostredia, však opäť diváci neuvidia v akcii na lyžiach. "Je to zaujímavé, strašne rada lyžujem a mám rada hory, ale vždy hrám postavy, ktoré nelyžujú, takže zatiaľ som to v žiadnom filme nemala možnosť predviesť," poznamenala s úsmevom.

Ďalej priznala, že na nakrúcaní ju najviac bavilo už spomínané prostredie. "To bol skutočne zážitok, mesiac sme boli na vrchole Chopku, to bolo ohromné, tá príroda je fantastická. To bol vlastne riaditeľ a producent celého filmu - Chopok a jeho počasie, pretože natáčanie sa riadilo podľa počasia. To bolo absolútne nepredvídateľné," potvrdila herečka, ktorej po dráme Bolero hrá v Ženskej na vrchole filmového otca opäť jej skutočný otec Bolek Polívka.

Bolek Polívka
Zobraziť galériu (4)
Bolek Polívka

Po dlhých rokoch uvidíme obľúbenú českú herečku

Režisérke sa do filmu podarilo obsadiť po dlhých rokoch Janu Preissovú. Herečka, ktorú preslávila filmová komédia Ako vytrhnúť veľrybe stoličku (1977), stvárňuje v novinke starostlivú babičku Janinku. "Išla som za ňou do Národného divadla, priniesla som scenár, ona si ho prečítala a dohodli sme sa. Hovorila, že v súčasnej dobe sú potrebné príbehy, ktoré dokážu pohladiť, potešiť a sú o rodine, o láske," uviedla na bratislavskej premiére Lenka Kny.

Jana Preissová a Jana Krausová
Zobraziť galériu (4)
Jana Preissová a Jana Krausová  (Zdroj: Photo © Bioscop)

V Ženskej na vrchole ďalej účinkujú Jana Krausová, Marek Adamczyk, ale aj vychádzajúce detské hviezdy Toník Holoubek, Emma Voksová a slovenskíherci. V malej postave farára sa objaví Roman Pomajbo, jeho manželku hrá Danica Jurčová.Film vstupuje do kinodistribúcie od štvrtka 7. novembra.

Viac o téme: Anna PolívkováŽenská na vrcholeMartin DejdarJana Preissová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu