Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Neskutočná chémia a skromné hviezdy: Slovenský herec neskrýva nadšenie z nového filmu

Malá ríša
Malá ríša (Zdroj: ITAfilm)

Do kín mieri Malá ríša, romantická dobová dráma s medzinárodným hereckým obsadením, inšpirovaná slovenským divadelným predstavením Debris Company Epic. Celovečerný hraný debut režiséra Petra Magáta rozpráva nadčasový príbeh z obdobia vojny, v ktorom sa jeho postavy dostanú do hraničných životných situácií.

Hlavná dejová línia sleduje dva "protikladné" páry - Evu s Jackom a Bara s Cat, ktorí hľadajú šťastie - každý po svojom. Nový slovenský film bol nakrútený v podobných lokáciách, akým sa venuje združenie Čierne diery.

Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko. Do osudov štvorice protagonistov zasahuje štát prostredníctvom manipulatívneho politika Hanáčka a tajného policajta Németha.


Mohlo by vás zaujímať:Dlhoočakávaná chvíľa je tu! VIDEO Jakubisko ukázal prvé zábery z novej Perinbaby


Na filme spolupracoval aj islandský hudobný producent a progresívny skladateľ Valgeir Sigurdsson, ktorý zložil hudbu pre filmy ako V koži Johna Malkovicha či Tanečnica v tme.

Hlavnú hrdinku Evu stvárnila Švédka Alicia Agneson, ktorá je milovníkom televíznych seriálov známa z Vikingov a v jednom z jej posledných filmov (The Courier) si zahrala po boku Garyho Oldmana. Úlohu arogantného zbohatlíka Bara stvárnil Američan žijúci v Prahe Brian Caspe, ktorý má vo svojom portfóliu také filmy ako napr. Hellboy, Iluzionista, Hanibal: Zrodenie, Mission Impossible 4, Sklenená izba a Kto je ďalší?.

Jednu z kľúčových postáv príbehu, politika Hanáčka, hrá slovenský herec Ján Jackuliak. "Nakrúcanie bol pre mňa veľký zážitok, pretože som na Slovensku objavil miesta, na ktoré by som sa nikdy v živote nedostal. V tomto filme bola fantastická príprava lokácií. Slováci by sa na tento film mali prísť pozrieť už len kvôli tomu, že uvidia miesta, ktoré asi v živote neuvidia," povedal Jackuliak, ktorý mal pri príprave k dispozícii osobného kouča na angličtinu aj na herectvo.

"Stretol som sa na pľace fakt s veľkými zahraničnými menami, mal som pred nimi rešpekt, ale oni sú oveľa skromnejší ako niektorí ľudia u nás (úsmev). Neskutočne sme si na natáčaní rozumeli, pomáhali sme si navzájom. Chémia, ktorá vznikla pri natáčaní Little Kingdom, je veľmi vzácna, a je vo filme aj vidieť, zato som šťastný," uzavrel. Film Malá ríša vstúpi do slovenských kín od štvrtka 21. novembra.

Viac o téme: Malá RíšaJán Jackuliak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu