Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Film Sviňa búra všetky hranice: Jeden rekord mu nestačí, tromfol aj Bohemian Rapsody

Marko Igonda Zobraziť galériu (3)
Marko Igonda (Zdroj: CinemArt/Łukasz Wojciechowski)

Slovenský film Sviňa si udržiava divácky záujem. Druhý víkend priniesol politickému thrilleru, ktorému patrí post najúspešnejšej slovenskej filmovej novinky, 79.401 divákov.

"Urobil rekord s najlepším druhým víkendom v histórii spomedzi všetkých filmov uvádzaných v slovenských kinách," informovala PR manažérka filmu Perla Žinčíková. Ako ďalej uviedla, návštevnosť Svine za druhý víkend prekonala aj úspechy snímok Trhlina, Čiara, Únos, ale aj Avengers: Endgame či Bohemian Rhapsody. Celkovo si film Mariany Čengel Solčanskej a Rudolfa Biermanna pozrelo 226.862 divákov.

Film Sviňa búra všetky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Photo © CinemArt SK)

Ponuku v kinách rozšírila tento týždeň aj verzia Svine s maďarskými titulkami. Príbeh mafiána Wagnera pohybujúceho sa vo svete najvyššej politiky bude mať premiéru aj v Českej republike - od 20. februára. "Nakrútili sme univerzálne platnýfilmo boji dobra a zla a verím, že tomuto odkazu porozumie aj divák v Česku," komentovala českú kinodistribúciu snímky Čengel Solčanská.

Okrem Jozefa Vajdu vtitulnej postave mafiána Wagnera sa v ďalších úlohách divákom predstavia Diana Mórová, Marko Igonda, Gabriela Marcinková, Daniel Heriban a mladí herci Dana Droppová, Petra Dubayová, Mária Schumerová aAndrej Remeník.

Viac o téme: Sviňa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu