Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Film, ktorý má zachrániť kiná: Tenet sa hrá s časom, pri točení zničili veľké lietadlo

John David Washington vo filme Tenet
John David Washington vo filme Tenet (Zdroj: Warner Bros. Pictures)

Vždy, keď režisér Christopher Nolan oznámi nový projekt, nadšenci kinematografie zbystria pozornosť. Niet sa čomu čudovať, veď Nolan sa už podpísal pod projekty, ako Memento, trilógiu o Temnom rytierovi či Interstellar. Čoskoro sa dočkáme nového špionážneho thrilleru Tenet.

Nolan opäť nechce prezradiť nič o samotnom deji tohto projektu, ale čas bude v snímke zohrávať mimoriadne dôležitú úlohu. Z trailerov môžeme povedať, že hlavní hrdinovia sa budú v tomto špionážnom epose zabrániť vypuknutiu tretej svetovej vojny.

Ešte nikdy ste sa necítili byť starší: Od premiéry týchto filmov ubehlo už 20 dlhých rokov

Obrovským lákadlom je okrem tajomného deja a vynikajúcich trailerov aj herecké osadenstvo. Vo filme si hlavnú úlohu strihol John David Washington, ktorý zahviezdil v snímke BlacKkKlansman. Dopĺňať ho budeRobert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh či Michael Caine, bez ktorého si Nolanove filmy už snáď ani nevieme predstaviť. Ide totiž už o ich ôsmu spoluprácu.

Premiéry by sme sa mali dočkať už uprostred júla, keďže Nolan film vníma ako prvý, ktorý by mohol opäť odštartovať celú kinokultúru. Štúdio to však tak ružovo nevidí. Jeho podmienkouje totižotvorenie minimálne 80 % kín po celom svete, nehovoriac o dôležitých mestách v Spojených štátoch, čo je vzhľadom na momentálnu situáciu zatiaľ nereálne.

Nolan však stále verí letnému termínu. Pre zaujímavosť, v najnovšom traileri tohto projektu sme mohli vidieť explóziu obrovského Boeingu 747. Na tom by nebolo nič prekrapivé, keby sme sa nedozvedeli, že režisér sa skutočne rozhodol toto gigantické lietadlo vyhodiť do vzduchu. Sám totiž trval na tom, aby bolo vo filme čo najmenej vizuálnych efektov. A my tlieskame jeho odvahe.

Viac o téme: Christopher NolanTenetJohn David Washington
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu