Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Malí aj veľkí, držte sa! VIDEO Obľúbený herec z filmu Nedotknuteľní hviezdi v novej snímke

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Pathé)

Pre dcérku vymyslel rozprávkovú krajinu, o svoje postavenie princa však musí bojovať. Obľúbený francúzsky herec Omar Sy, hviezda filmov Nedotknuteľný alebo Aj dvaja sú rodina, hrá v novej rodinnej snímke Zabudnutý princ. Do slovenskej kinodistribúcie vstúpila vo štvrtok 9. júla.

Sy stvárňuje Djibiho. Všetko v jeho živote sa točí okolo milovanej sedemročnej dcéry Sofie. Oddaný otec samoživiteľ jej nikdy nezabudne rozpovedať večernú rozprávku. Každú noc, keď Sofie zaspáva, ju berie do "Rozprávkolandu", vymysleného filmového štúdia, kde sa spoločne stávajú hlavnými hrdinami dobrodružných filmov, v ktorých hrá Djibi vždy hlavnú úlohu princa. O päť rokov neskôr sa zo Sofie pomaly stáva pubertiačka, príbehy jej otca ju už natoľko nefascinujú a hrozí, že Djibiho z úlohy princa vytlačí chlapec, do ktorého sa jeho dcéra zapozerala.

Malí aj veľkí, držte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Photo © Pathé)

Rodinný film, ktorý malých i veľkých divákov prenesie do farebného fantazijného sveta, nakrútil Michel Hazanavicius, režisér oscarovej snímky The Artist. Obsadenie Omara Syho a spoluprácu na snímke Zabudnutý princ komentoval slovami: "Je to herec, ktorý v sebe má niečo, za čo by 90 percent jeho kolegov dalo neviem čo – akonáhle ho zaberie kamera, vyžaruje z neho veľká ľudskosť. Strávil som s ním dennodenne niekoľko mesiacov, takže viem, že taký naozaj je. Toto sa nedá predstierať."

Malí aj veľkí, držte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Photo © Pathé)

"Presne viem, čo znamená nechať svoju dcéru dospieť a aká dôležitá etapa v živote to je," hovorí Sy, ktorý je v skutočnosti otcom piatich detí. Deťmi sa snaží inšpirovať aj v herectve, zrejme preto mu nakrúcanie s detskými herečkami nerobilo problém. "Pristupujem k tomu ako dieťa, s potešením z hry... V takých scénach robím, akoby to bolo naozaj. Nemyslím pri tom na nič iné, ani na výsledok, ani na kariéru. Deti takto vôbec neuvažujú, chcú sa prosto len hrať, tu a teraz! Viem sa na ne celkom rýchlo napojiť a mladí herci to hneď vycítia."

Viac o téme: Zabudnutý princOmar Sy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu