Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Plány im narušil KORONAVÍRUS: Ako mať rodinu a nezblázniť sa? Matky sú už na ceste!

(Zdroj: Bontonfilm)

Ako byť mamou a nezblázniť sa z toho je témou romantickej komédie Matky režiséra Vojtěcha Moravca. Film o tom, aké to je byť v dnešnej dobe mamou malých detí a okrem toho súčasne aj ženou, kamarátkou a partnerkou, začali nakrúcať uprostred leta Gabriela Marcinková, Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková a Sandra Nováková.

Mužskými partnermi hlavných hrdiniek budú Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Vladimír Polívka, Václav Neužil a Štěpán Benoni. Informovala o tom Stanislava Borská zo spoločnosti Bontonfilm. Scenár Matiek napísala Vanda Zaplatílková Hutařová spolu so Sandrou Novákovou.

Tvrdá príprava

"Obidve sú vo veku hlavných hrdiniek, obidve majú deti, obidve vedia, aké to je porodiť a nezblázniť sa z toho, obidve sú vtipné. Myslím, že v scenári toto všetko je," hovorí režisér Moravec, ktorý je sám otcom malého syna. Vo filme bude navyše režírovať vlastnú manželku – spomínanú spoluautorku scenára a jednu z hlavných postáv Sandru Novákovú.

Väčšina tvorcov a producentov sú rodičia. Výnimkou je iba predstaviteľka hlavnej úlohy Hana Vagnerová. "Prešla si tvrdou prípravou. Všetci sme jej dali na víkend svoje deti a pripravili sme pre ňu náročný boot camp," smeje sa Moravec. Vagnerovú však ponuka na rolu novopečenej mamičky nevydesila. "Našťastie som celý život obklopená malými deťmi. Zároveň aj moja postava sa s materstvom sama ešte len zoznamuje a zisťuje, že všetky jej prípravy sa ani vzdialene nedajú porovnať s realitou," dodala herečka s tým, že sa teší na prácu s ostatnými kolegyňami."Sú nielen nesmierne talentované, ale skvele si rozumieme aj po ľudskej stránke."

Koronavírus zmenil plány

Ústrednou postavou je Sára, ktorú stvárňuje práve Hana Vagnerová. Profesionálna influencerka sa ako úplne čerstvá matka chystá napísať knihu, ale predstavovala si to celé trochu jednoduchšie. Petra Hřebíčková stvárňuje snobskú, ale dosť osamelú Hedviku, ktorej manžel workoholik je doma len zriedka. Sandra Nováková ako Zuzana je po rozchode bez peňazí, prepracovaná a uštvaná matka dvoch malých čertov. Gabriela Marcinková hrá Elišku, ktorá má skvelého chlapa, úplne neznesiteľných rodičov, je tehotná a stále vracia.

Film sa mal pôvodne nakrúcať na jar. Tesne pred prvou klapkou ale všetky plány tvorcov narušila epidémia nového koronavírusu. Producenti sa s obrovskou komplikáciou zmierili s tým, že film bude mať teraz aspoň viac letnú atmosféru a náladu. Premiéru romantickej komédie naplánovali na 26. novembra.

Viac o téme: BontonfilmMatky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu