Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Do našich kín mieri česká fantasy rozprávka: V hlavnej úlohe slovenská kráska!

Záber z filmu Princezná zakliata v čase
Záber z filmu Princezná zakliata v čase (Zdroj: Bohemia MP)

Princezná zakliata v čase je názov novej českej fantasy rozprávky, v ktorej sa v hlavnej úlohe predstaví aj slovenská herečka Natália Germáni. Príbeh o láske a prekliatí je najnovším počinom režiséra Petra Kubíka a producenta Viktora Krištofa, podpísaného napríklad i pod veľkofilmom Jan Žižka. Informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Princezná Ellena sa prebúdza stále do toho istého rána, aby našla odvahu postaviť sa dávnej kliatbe, našla cestu k láske a spravodlivosti a zachránila tak kráľovstvo pred Čiernou búrkou. "Ide o snímku, ktorá sa do českej kinematografie zapíše ako prelomový filmový projekt. Jej tvorcovia sa totiž podujali odvážne prekročiť hranice výpravného a dobrodružného fantasy. Pri tvorbe filmovej novinky sa inšpirovali klasickými českými rozprávkami, rozhodli sa však oslobodiť od groteskných postáv súčasných rozprávok," priblížila Čahojová film, ktorý má osloviť divákov z každej generácie.

V kinematografii v našich zemepisných šírkach fantasy naďalej ostáva žánrom, na ktorý si filmári prakticky netrúfajú. Diváci preto v našich kinách pravidelne vidia fantasy iba zo svetovej produkcie. Výnimkou má byť práve Princezná zakliata v čase, ktorá implementuje fantasy prvky do českej rozprávky: "Prináša viac akcie a dobrodružných scén, než býva v klasických českých rozprávkach zvykom."

Krásna rusovláska a žena mnohých tvárí: V detstve zakríknutá, dnes slávna... Vek by ste jej neuhádli

Do hlavnej úlohy tvorcovia obsadili slovenskú herečku Natáliu Germáni (princezná Ellena). V ďalších hlavných úlohách sa predstavia držiteľka ocenenia Český lev Eliška Křenková (mladá alchymistka a Ellenina najlepšia priateľka) a Marek Lambora (princ Jan). "Princezná zakliata v čase je fantasy príbeh, aký v českej kinematografii chýbal. Je to odvážny projekt mladých tvorcov na čele s režisérom a scenáristom Petrom Kubíkom a hudobným skladateľom Lukášom Paříkom. Od začiatku som veril, že prinesú nový vietor do plachiet českej filmovej produkcie," uviedol k rozprávke producent Viktor Krištof.

Titulná pieseň snímky dostala názov Tam za řekou a jej verziu pre rádiá naspievala Tereza Mašková v sprievode hercov z rozprávky. Pred distribúciou do kín fantasy rozprávku postihol rovnaký osud ako mnohé ďalšie filmy v tomto roku – kvôli protipandemickým opatreniam bola jej kinopremiéra odložená. Na plátna slovenských kín ju napokon prinesie 10. decembra distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia.

Viac o téme: Princezná zakliata v časeNatália Germáni
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu