Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Filmový príbeh psa Gumpa sprevádza do kín nový videoklip: Nahral ho Desmond a raper Majself

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: ČFSD)

Do slovenských kín mieri rodinný film Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Jeho hrdinom je túlavý psík, ktorého dobrodružstvá zaujali státisíce čitateľov na stránkach českého knižného bestselleru. Slovenské uvedenie snímky, naplánované na 22. júla, sprevádza pieseň, ktorú nahrala kapela Desmod v spolupráci s raperom Majselfom.

"Song Kométa (pre Gumpa) sa stal obrovským hitom v rádiách a práve teraz vyšiel videoklip, v ktorom tvorcovia predstavujú aj doteraz nezverejnené zábery z filmu," informoval PR manažér Peter Gašparík. "Dostali sme ponuku spraviť citlivú skladbu, ktorá by komunikovala s filmom. Vypočul som si audioknihu o Gumpovi, dojala ma do prvých desiatich minút a súhlasil som," chváli knižnú predlohu spevák Mário "Kuly" Kollár z kapely Desmod.

Raper Majself spomína, že netradičná spolupráca s obľúbenou kapelou bola podmienená kvalitou výsledku: "Povedali sme si, že podmienkou pre vznik bude to, že sa nám spoločne podarí spraviť dobrú skladbu. A to sa, myslím, podarilo."

Režisérom videoklipu sa stal filmár a herec Michal Nemtuda, štúdiové zábery so svojím štábom nakrúcal v júni v bratislavskej Refinery Gallery. Videoklip predstavuje aj niekoľko záberov priamo zo snímky Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť z dielne českého režiséra Františka Antonína Brabca. "Jeho rodinný film sleduje cestu psieho tuláka, plnú výnimočnej psej lásky a odvahy," priblížil Gašparík filmovú novinku.

Filmový príbeh psa Gumpa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČFSD)

Okrem hereckých hviezd, ako Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo či Patricie Pagáčová, sa v nej objavia aj psí herci.

"Prešli si mimoriadne ťažkými osudmi. Viacerých z nich si dokonca počas nakrúcania osvojili členovia a členky štábu," prezradil Gašparík k filmovému príbehu Gumpa, ktorý do slovenských kín budúci týždeň uvedie distribučná spoločnosť Continental film.

Viac o téme: GumpDesmondMajself
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu