Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlatý slávik triumfoval v kinách: Film o Karlovi Gottovi si prišli pozrieť tisíce Slovákov

(Zdroj: ČFSD)

Dokumentárny film s názvom Karel, ktorý legendárny spevák Karel Gott natočil krátko pred svojou smrťou ako darček pre fanúšikov, si počas premiérového víkendu prišlo pozrieť do kín takmer 14.000 Slovákov. "Film sa stal aktuálnou jednotkou v slovenských kinách," informovala PR manažérka Stanislava Borská.

"Ja i celý tím, ktorý na filme pracoval, si veľmi vážime, že diváci chodia do kina i v tejto zložitej dobe a za komplikovaných okolností. Chcela by som sa im veľmi poďakovať za priazeň, ktorú Karlovi stále prejavujú a za krásne reakcie na dokument. On sám by z toho mal obrovskú radosť. A ja ju mám tiež," odkázala divákom a fanúšikom zlatého slávika producentka filmu Ivana Gottová.

Film Karel prináša podľa jeho tvorcov tak trochu iný pohľad na legendu česko-slovenskej hudobnej scény. Režisérka Olga Malířová Špátová vstúpila so svojou kamerou tam, kde sa sláva končí a kde sa z fenomenálneho speváka stáva iba Karel – obyčajný človek, nadšený maliar, milujúci manžel, otec a starý otec. Gott sa vo filme vydáva na miesta, ktoré zohrali v jeho živote dôležitú úlohu. Odhaľuje neznáme zákulisia koncertov, svoj život s rodinou a súkromie, ktoré sa inak snažil s pokorou a láskou chrániť.

Viac o téme: PremiéraKinoKarel GottKarel
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu