Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Partnermi v realite aj vo filme: Herecký pár to poriadne roztočí! Humor síce lieči, ale nie vždy

(Zdroj: FB/Stand up Film)

Humor síce lieči, ale nie vždy. Platí to aj pre hlavného hrdinu nového slovenského road movie Stand up. V hlavných úlohách debutového filmu Juraja Bohuša, ktorý vo štvrtok vstúpil do kín, hrajú Ondrej Kovaľ a Zuzana Norisová. V snímke účinkuje viacero slovenských hercov a stand-up komikov, v ktorých komunite sa príbeh sčasti odohráva.

"Z filmu mám príjemný pocit, čo nemá človek často, keď v tom účinkuje. Nie je to vyslovene treskúca komédia ani depresia, má myšlienku," povedala Norisová. Snímka podľa nej rozpráva o mnohých veciach.

Druhá stránka komika, hercov či umelcov...

"Ukazuje druhú stránku stand-up komika, hercov, umelcov, ktorí idú s kožou na trh, musia zabávať ľudí, aj keď na to nie sú naladení, nemajú svoj deň alebo nedostanú spätnú väzbu," priblížila film, ktorý rozpráva aj o vzťahoch.

"S Ondríkom tam hráme klasickú krízu, ktorá nastáva vo vzťahoch, keď to už nie je len o počiatočnom zamilovaní, a vzťah sa neposúva," poznamenala Norisová. "Hrám partnerku, ktorá má doma 'vycucnutého' muža, ktorý už toho má plné zuby. Tak to niekedy býva, rozumiem tomu, do takýchto situácií sa dostávame všetci, keď sme dlhšie vo vzťahu," priznala herečka, ktorá s Kovaľom tvorí pár aj v súkromnom živote.

S mužom si vždy veľmi radi zahráme čokoľvek

Spoluprácu pred kamerami si pochvaľuje. "S mužom si vždy veľmi radi zahráme čokoľvek – sme na to zvyknutí od štrnástich z konzervatória a hrať spolu nás veľmi baví," dodala. "Snažili sme sa dodať tým frustrovaným častiam aj hravosť, ktorú v sebe máme a ktorá odľahčí určité ťaživé situácie," naznačuje Norisová, pre ktorú je Stand up už druhá snímka uvedená tento rok do kín. Komédiu Šťastný nový rok 2, v ktorej stvárnila jednu z hlavných úloh, videlo viac ako 170.000 divákov.

Stand up je celovečerným debutom režiséra Juraja Bohuša, slovenského tvorcu pôsobiaceho v USA. Okrem ústrednej hereckej dvojice vo filme hrajú Elena Podzámska, Anna Jakab Rakovská, Szidi Tobias, Ady Hajdu. Zaujímavú postavu stvárňuje americká herečka Caitlin Witty. V úlohách stand-up komikov sa predstavia skutoční slovenskí komici Michael Szatmary, Ján Gordulič, Tomáš Hudák, Matej Adámy, Jakub Gulík a komička Simona Salátová.

Viac o téme: Zuzana NorisováStand upOndrej Kovaľ
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu