Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Do kín dorazil ELVIS: Ikonického speváka uvidíte v rôznych polohách! Dokonalé obsadenie aj s Hanksom

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Warner Bros. Pictures)

Film Elvis predstavuje Presleyho v rôznych polohách - ako ho poznajú fanúšikovia zo svetových pódií, ale aj takého, aký bol v zákulisí za svetlami reflektorov. Životopisný trhák o hudobnej legende, ktorý sprevádza povesť filmársky vycibreného diela s výbornými hereckými výkonmi, vstúpil tento týždeň do slovenských kín.

Režisér Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Veľký Gatsby) vo svojej novinke ukáže divákom aj vzťah Elvisa Presleyho s jeho manažérom - plukovníkom Tomom Parkerom.

Dokonalé obsadenie bolo veľmi dôležité

"Ich spolupráca trvala viac ako dvadsať rokov a Presley sa vďaka nej dostal až na vrchol kariéry, aby navždy zmenil podobu populárnej hudby. Kľúčovou osobou na tejto ceste však bola aj žena jeho života a neskoršia manželka – Priscilla Presley," približuje snímku Peter Gašparík z distribučnej spoločnosti Continental film. "Vedel som, že ten film nenatočím, ak nebudem mať úplne dokonalé obsadenie, preto sme hľadali herca so schopnosťou zreprodukovať prirodzený pohyb a spevácke kvality, ale aj vnútornú zraniteľnosť tejto neprekonateľnej hviezdy," spomína Luhrmann na začiatky tvorby filmu.

Do kín dorazil ELVIS:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Warner Bros. Pictures)

O hercovi Austinovi Butlerovi sa dopočul vďaka jeho oceňovaným divadelným výkonom a rozhodol sa dať mu šancu. "Po rozsiahlych skúškach, hereckých aj hudobných, mi bolo úplne jasné, že som našiel niekoho, kto dokáže stelesniť ducha najikonickejšej hudobnej osobnosti sveta," dodal režisér.

Muža, ktorý spravil z Presleyho hviezdu si zahral Tom Hanks

Hoci film nesie meno speváka, rozpráva aj príbeh jeho manažéra, plukovníka Toma Parkera, svojskej postavy, ktorá je akýmsi sprievodcom celým dejom. Do úlohy muža, ktorý urobil z Presleyho hviezdu nebývalých rozmerov, obsadil Luhrmann Toma Hanksa. Podľa herca bol Tom Parker aj génius, aj darebák.

Do kín dorazil ELVIS:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Warner Bros. Pictures)

"Bol to veľmi disciplinovaný, prefíkaný a bystrý biznismen, a zároveň držgroš, ale aj priekopník veľkého šoubiznisu, aký do čias Elvisa Presleyho neexistoval. Okamžite mu bolo jasné, že Elvis je jedinečný umelec, videl jeho ohromný potenciál a uvedomil si, že ak na ňom nezarobí kopec peňazí on, podarí sa to niekomu inému," uviedol Hanks.

Presleyho osudovú lásku si zahrala Olivie DeJonge, pozíciu Priscilly v Elvisovom živote vidí jasne. "Vo filme a myslím si, že aj v reálnom živote bola pre Elvisa tým povestným domovom, takým tým kolektívnym dychom, ktorý potrebujete, aby ste vyvážili život – šialenú jazdu," poznamenala herečka.

Viac o téme: Tom HanksElvisAustin Butler
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu