Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

24 rokov od smrti Jiřího Růžičku (†43): Mal 312 kíl, vypil 15 litrov koly za noc a… Pokúsili sa ho ZAVRAŽDIŤ!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Včera uplynulo presne 24 rokov od predčasnej smrti len 43-ročného českého herca Jiřího Růžičku. Syn legendárnej Heleny Růžičkovej zomrel 20. februára 1999 na následky mozgovej mŕtvice. Tie však nemuseli byť natoľko fatálne, keby nevážil viac ako 300 kíl. Za noc vraj dokázal vypiť aj 15 litrov koly a... V nemocnici sa ho pokúsili zavraždiť!

Jiří Růžička si kariéru postavil na svojej nadváhe. Stvárňoval predovšetkým úlohy zavalitých, dobráckych postáv. No práve kilá ho v konečnom dôsledku stáli život. Vypapkať sa mu totiž podarilo až na astronomických 312 kíl, s čím súviseli aj mnohé jeho choroby. Prekonal niekoľko mŕtvic, infarkt a niekoľko ďalších kolapsov. 

Keď mu praskol vred na dvanástniku, zdravotníci ho nedokázali previezť do nemocnice. „Jirka skolaboval medzi dverami do záchoda a zasekol sa tam. Keď ale prišla záchranka, saniťáci ho nedokázali naložiť a vyniesť z bytu. Taký bol tlstý. Čakalo sa preto na hasičov, ale než prišli, Jiřího stav už bol kritický,“ spomínal Růžičkov kamarát.

24 rokov od smrti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Jirka potom trávil čas striedavo v nemocnici a v domácej starostlivosti. „Jirku v nemocnici v Slanom chodilo denne otáčať 6 hasičov. Dávala som im tisícku denne. Bol tam skoro štvrť roka. Personál ho neudvihol,“ prezradila Růžičková. Jej syn si za svoju postavu mohol zlou životosprávou.  Roky pred smrťou vraj dokázal vypiť 15 litrov sladeného kolového nápoja za jedinú noc.

Krátko pred smrťou herec skončil v nemocnici opäť. No a tam takmer prišiel o život, šokujúco kvôli niečomu inému, ako kvôli zlému zdravotnému stavu. Vraj sa ho tam pokúsila zavraždiť jedna zo zdravotných sestier. Prezradila to sama Helena Růžičková.

24 rokov od smrti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

„Jirkov stav sa v plzeňskej nemocnici prudko zhoršil. Po mŕtvici nemohol hovoriť a len písal, mal tracheotomiu. A neskôr nám písal, že keď sme odišli, v noci chodila jedna zdravotná sestra a pchala mu buničinu do hadičiek, ktoré privádzali kyslík a potrebné lieky,“ šokovala svojimi slovami herečka. A dôvod, prečo to sestra mala robiť, je ešte prekvapivejší. 

„Vraj to robila preto, že som kandidovala za KSČM do Senátu a hovorila mu, že jej rodičia trpeli a umierali v komunistickom lágri a tvoja mama za nich kandiduje, tak ty tiež zdochneš,“ dodala Růžičková, ktorá svojho syna prežila len o 5 rokov.

Viac o téme: Jiří Růžička
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu