Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vášáryová o spolupráci so zosnulým JAKUBISKOM (†84): Po dvoch filmoch si povedala, že NIKDY viac!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V noci z piatka na sobotu sa Slovenskom a Českom začala šíriť smutná správa, že vo veku 84 rokov zomrel slovenský režisér Juraj Jakubisko. Umelecký velikán mal na konte množstvo kultových filmov. Na prácu s ním zaspomínala aj herečka Magda Vášáryová (74), ktorá s ním po natočení dvoch filmov odmietla ďalšiu spoluprácu. Čo sa medzi nimi stalo?

Magdaléna Vášáryová spoluprácu s Jurajom Jakubiskom opísala pre ČT24. Povedala, že hoci so zosnulým filmovým velikánom nakrútila iba dva filmy, bol človekom, ktorý do jej života zasiahol mimoriadne zásadným spôsobom.

Spoluprácu s ním ohodnotila ako náročnú. A zjavne to vnímala až tak výrazne, že sa skrátka rozhodla viac si to nezopakovať. „Ako režisér bol mimoriadne vymáhajúci. Po dvoch filmoch som povedala, že už nikdy s ním nebudem točiť a to som aj dodržala,“ prezradila pre ČT24.

Vášáryová o spolupráci so
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT24)

Spolupracovali spolu síce len dvakrát, no stihli si vytvoriť pamätné spoločné zážitky. „Bol to režisér, s ktorým som točila v roku 1968, to znamená, že som s ním prežila vpád vojsk Varšavskej zmluvy v hoteli a bola som pri tom, keď mu volal Federico Fellini z Ríma, aby okamžite prišiel, že mu v Ríme zaistí prácu,“ zaspomínala herečka.

Napriek tomu, že si s Jurajom Jakubiskom vraj nikdy netykala, režisér ju požiadal o niečo, čo nečakala. „Magda, išli by ste so mnou? Ja tam nepôjdem sám,“ spýtal sa, ale herečka ho svojou odpoveďou sklamala. „Ja s vami nikam nepôjdem,“ odpovedala mu vtedy.

Juraj Jakubisko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Marko Erd)

 

Viac o téme: Juraj Jakubisko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu