Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oscarový Michael Caine oslávil 90-ku: Bral každú úlohu, pil 3 FĽAŠKY VODKY denne a… TOTO je jeho skutočné meno!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Photo by Casey Curry/Invision/AP)

LONDÝN - Hviezdny Michael Caine oslávil 14. marca krásne životné jubileum - 90 rokov. Za sebou má bohatú hereckú kariéru, počas ktorej stvárnil azda každý typ postavy. Ako totiž priznal, bral všetky ponuky, ktoré prišli. Priznal aj obdobie, kedy počas dňa vypil 3 fľašky vodky a... V skutočnosti sa volá úplne inak!

Michael Caine sa narodil 14. marca 1933 v Londýne ako Maurice Micklewhite. Meno Michael Caine je jeho umelecké. Zrodilo sa v jednej telefónnej búdke na londýnskom Leicester Square v 60. rokoch. Jeho agent, s ktorým práve telefonoval, chcel vedieť, aké si zvolí umelecké meno.

No keďže mu žiadne nenapadalo, nechal sa inšpirovať. „Zodvihol som zrak a medzi stromami som zahliadol titul premietaneho filmu v kine: Caine Mutiny. Keby som sa pozrel opačným smerom, bol by som Michael 101 dalmatíncov,“ vysvetlil v minulosti hviezdny herec. 

Oscarový Michael Caine oslávil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Jeho elegantný zjav ho predurčili na úlohy diplomatov, dôjstojníkov, špiónov či násilníkov vo filmoch. No sám priznal, že bral všetko... Aj filmy, z ktorých sa neskôr vykľuli úplné prepadáky. „Bral som všetko, pretože som sa bál, že už mi nikto nič neponúkne,“ povedal úprimne s tým, že boli časy, kedy natáčal jeden film mesačne. 

Zrejme aj vysoké pracovné tempo sa neskôr podpísalo pod jeho nezdravím koníčkom. Ako priznal vo svojej autobiografii, v 70. rokoch vypil až 3 fľašky vodky denne. „Alkohol vás zbaví ostychu, to je pre hercov praktické,“ zhodnotil Caine, ktorého z hrozivej závislosti dostala až láska.

Zahľadel sa do modelky z reklamy na kávu, s ktorou žije dodnes. Dvojica má spolu dcéru Natašu. Predtým bol herec ženatý s anglickou herečkou Patriciou Haines, s ktorou má dcéru Dominique.  

Oscarový Michael Caine oslávil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Viac o téme: Michael Caine
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu