Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

33 rokov od smrti Tomáša Holého: JEDINÉ FOTO s milovanou Luckou Bílou... O 3 mesiace zomrel!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: inernet, ČT, RTVS)

PRAHA - 17. marca by legendárny český herec Tomáš Holý oslávil svoje 55. narodeniny. No len pár dní predtým - 8. marca - uplynulo 33 rokov od jeho tragického úmrtia. V tieto dni na svoju dávnu lásku intenzívne spomínala aj česká speváčka Lucie Bílá... A zverejnila jediné foto, ktoré s ním má. Bolo to len 3 mesiace pred osudnou nehodou!

Tomáš Holý sa narodil 17. marca 1968. K filmu sa dostal ako osemročný – objavil sa v maličkej úlohe vo filme Marečku, podejte mi pero! (1976). Vzápätí účinkoval v rodinnom filme Ať žijí duchové! (1977). Nasledoval konkurz do filmu režisérky Marie Poledňákovej Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977).

Film mal premiéru na Štedrý večer v roku 1977 a Tomáš sa okamžite stal miláčikom televíznych divákov. Pokračovanie v podobe filmu Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) na seba nedalo dlho čakať. Sláva Holého rástla každým dňom a s ňou aj záujem novinárov a fanúšikov.

33 rokov od smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Photo © Česká televize)

Bol považovaný za najlepšieho českého detského herca... 8. marca 1990 sa mu však stala osudnou tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomrel vo veku nedožitých 22 rokov. V tom čase bol v čerstvom vzťahu s Luciou Bílou. Pár tvorili len približne 4 mesiace. 

O to väčšou ranou to pre začínajúcu speváčku muselo byť. Dodnes na svoju dávnu lásku spomína. Na sociálnej sieti Instagram sa v týchto dňoch podelila o jedinú fotku, ktorú s ním má. „Pred pár dňami by mal 55 rokov, pred pár dňami to bolo 33 rokov, čo odišiel. Tomáš Holý, chlapec, na ktorého sa nezabúda,“ napísala k fotke česká hviezda. 

„Táto fotka je jediná, ktorú mám, je zo Silvestra 89... Boli sme opití láskou a revolúciou a tešili sme sa na všetko, čo príde,“ dodala. Záber tak vznikol len krátke 3 mesiace pred osudnou dopravnou nehodou. Česť jeho pamiatke!

 

 

Viac o téme: Tomáš Holý
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu