Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známa moderátorka jubiluje: Nezaháľa, chystá novú šou a film!

Halina Pawlowská Zobraziť galériu (2)
Halina Pawlowská (Zdroj: SITA)

Scenár pre novú rozhlasovú talk show, plány na celovečerný film a príprava knižnej kuchárky sú len zlomkom aktivít, na ktorých Halina Pawlowská pracuje v dňoch pred svojím životným jubileom.

Známa moderátorka, scenáristka a vydavateľka aktuálne vystupuje vo svojej televíznej kuchárskej šou, hrá v seriáli, má svoje divadelné predstavenia a organizuje kurzy tvorivého písania. Šesťdesiatku, ktorúoslávi 21. marca, víta s úsmevom. "Myslím, že môžem považovať za svoj úspech, že som nažive. To je veľký dôvod na oslavu. Ja predsa ďakujem za každé nové ráno a pochopiteľne teda aj za každý nový rok," povedala v rozhovore.


Mohlo by vás zaujať:Halina Pawlowská: Láske rozumiem


Pripomenula tak jeden zo svojich najväčších úspechov, film Vďaka za každé nové ráno, za scenár ku ktorému dostala Českého leva. Úspešnoua dodnes uvádzanouje tiež snímka Vráť sa do hrobu, na ktorého scenári spolupracovala s režisérom Milanom Šteindler a v ktorom tiež pravdepodobne prvýkrát stála, respektíve kľačala pred kamerou. "Stvárnila som upratovačku, čo umýva schody. Na rolu spomínam intenzívne, kedykoľvek ma bolí chrbát, pretože pri opakovanom umývaní schodov som si vtedy v hereckom zanietenívyhodila platničku," podotkla.

Scenáristická filmografia Pawlowskej zahŕňa vrátane televíznych projektov 15 diel, vo viac ako desiatich filmoch či seriáloch, svojich aj napísaných inými autormi, tiež účinkovala. Milovníci seriálov ju teraz môžu vidieť v Doktorech z Počátků, kde jej tvorcovia za partnera vybrali reklamného režiséra Jakuba Koháka.


Mohlo by vás zaujať: Knihy Haliny Pawlowskej si môžete zakúpiť na portáli ipark.sk!


"S Jakubom sa mi hrá výborne, ale mne sa hrá dobre úplne so všetkými hercami, ktorí v seriáli vystupujú. Je to pre mňa úžasné povyrazenie, že som s ľuďmi a že nemusím nič vymýšľať, že nesedím sama pred počítačom a že za mňa má zodpovednosť za text niekto iný," povedala.

Halina Pawlowská
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Od vlaňajška Halina Pawlowská uvádza vlastnú televíznu reláciu o varení. O ňom teraz tiež pripravuje knižku, ktorá doplní viac ako dvadsiatku jej titulov. "Je to radosť, pretože fotografie (do knižky) robí môj zať, organizátorkou všetkého je moja dcéra, o výtvarné spracovanie požiadam svojho syna, variť mi pomáha môj priateľ a knižku vydá moja kamarátka Romana Přidalová v nakladateľstve Motto," zhodnotila na nový projekt.


Zdrvujúca správa pre Halinu Pawlowskú: Rakovina jej zabila manžela!


Ďalším projektom by mohol byť film o Hucul, ľuďoch, ktorí žili v lesoch dnešnej Zakarpatskej Ukrajiny. Sama Pawlowská pochádza z Podkarpatskej Rusi, teda z miest, kde je dnes ukrajinská Zakarpatská oblasť. "Huculi boli nesmierne hrdí, odvážni a pracovití. Mali svoje vlastné zákony a boli nesmierne chrabrí. Ich najvernejším priateľom bol temperamentný koník s dlhou hrivou, ktorý sa dnes chová aj u nás práve pod menom Hucul," uviedla.

Jej početné aktivity vraj majú spoločného menovateľa. "Všetko vychádza z podstaty, že som autor, to znamená, že písanie je pre mňa zábavou aj obživou. A keď píšem príbehy, tak nie je pre mňa úplne cudzie ich aj zahrať. A na forme pri písaní ani tak nezáleží, to je skôr len otázka bystrosti a skúseností. Vždy ide o myšlienku, nápad, formu je potom možné zvoliť," povedala.

Viac o téme: Halina Pawlowská
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu