Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krásna Carrie zo Sexu v meste oslávi 50-ku: V súkromí je ako vymenená!

Sarah Jessica Parker Zobraziť galériu (3)
Sarah Jessica Parker (Zdroj: SITA)

Svet ju pozná v úlohe šmrncovnej Carrie Breadshawovej, ktorá vie veľa o sexe a nebojí sa opýtať. Hviezda presláveného seriálu Sex v meste, Sarah Jessica Parkerová, je ale v skutočnosti plachá a prudérna osoba a úspešne sa presadila aj na newyorskej Broadwayi. V stredu oslávi päťdesiatku.

S Carrie zdieľa Sarah vášeň pre elegantné lodičky na vysokých ihlách od Manola Blahnika a trblietavé modely pre pravé dámy. Inak ale už vraj skoro nič. "Nikdy by som si tokonzervatívne dievča nedokázal predstaviť v úlohe, ktorá ju nakoniec tak preslávila," uviedol režisér Michael Apted, ktorý obsadil Sarah do svojich filmov Prvorodený (1984) a Smrtiaca liečba (1996).

Je nutné dodať, že v zmluve pre seriál mala ako jediná zo štyroch protagonistiek striktne stanovené "žiadna nahota" a že po prečítaní scenára mala najprv veľké výhrady.Takisto register milencov nemá Sarah zďaleka taký bohatýako Carrie. Nejaký čas chodila s Nicolasom Cageom, sedem rokov s Robertom Downeym, krátky románik si strihla s Johnom Kennedym mladším. Textár Joshua Kadison sa s rozchodom s ňou vyrovnal piesňouJessi.

Sarah Jessica Parker
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Nie som na extrovertov," tvrdí herečka s kaskádou vlnitých vlasov a zaujímavoutvárou, ktorása v roku 1997 vydala za Matthewa Brodericka, uzavretého, zamračeného majstra suchého anglického humoru a každým kúskom intelektuála. V ňom našla to, čo v seriáli hľadá Carrie od začiatku - parťáka, ktorý by s ňou chodil na blšie trhy, jazdil na bicykli v Central Parku, zdieľal vášeň pre americký futbal a vedel ju rozosmiať.

Veľká fanúšička filmov Woodyho Allena sa s ním stretla pred kamerou v televíznom filme Klauni a v tom istom roku (1995) dostala rolu v snímke Rapsódia v Miami s Antoniom Banderasom. Rok predtým hrala aj v slávnom Ed Woodovi s Johnym Deppom. A rok na to v snímkach Klub odložených žien, Stratení na Manhattane a Mars útočí!.A súčasne si vydobyla rešpekt aj na doskách, čo znamenajú svet, roloupsa v newyorskej hre Sylvia a ďalšími rolami na broadwayských scénach, oceňovaných kritikou.

Sarah Jessica Parker
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Newyorská módna ikona s modrými očami a pehou krásy na brade pochádza zo zapadnutého baníckeho mestečka Nelsonville juhovýchodne od Ohia.Jej rodičia sa rozviedli, keď bola Sarah ešte batoľa, a matka sa neskôr znovu vydala za vodiča nákladiaku a mala s ním ďalšie štyri deti. On bol občas bez práce, a tak sa rodina s ôsmimi deťmi len ťažko pretlkala.Niet divu, že Sarah v mladosti dedila oblečenie po súrodencoch a mala len jeden či dva páry topánok na celý rok. Odtiaľ pochádza jej vášeň pre topánky, údajne má na ne doma celú skriňu.

Od detstva tancovala v baletnom súbore, spievala v Metropolitnej opere a prvú rolu v televízii si strihla už v ôsmich. V jedenástich jej ponúkli úlohu na Broadwayi a celá rodina sa kvôli nej sťahovala do New Jersey. Od tej dobyjej zoznam divadelných rolí rozrástol do dĺžky, akou sa môže pochváliť len málo hollywoodskych herečiek.Životnárolabohémskej novinárky Carrie v Sexe v meste z nej urobila hviezdu prvej veľkosti pre filmovú, ale aj reklamnúbrandžu, často propaguje oblečenie rôznych značiek. Aslávny výrobca topánok Manolo Blahnik po nej dokonca pomenoval aj jeden svoj vzor - SJP.

Viac o téme: Sarah Jessica ParkerCarrie Breadshaw
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu