Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fanúšikovia rozprávok od Disney ZÚRIA: Predstavili NOVÚ SNEHULIENKU… Porcelánovú pleť veru nemá!

(Zdroj: Warner Bros)

BRATISLAVA - Fanúšikom kultových rozprávok od Disney začína dochádzať trpezlivosť. Už onedlho nás v kinách čaká premiéra rozprávky Malá morská víla o červenovlasej Ariel. Tú stvárni čokoládová kráska Halle Bailey, ktorá je naozaj mimoriadne talentovaná a pôvabná herečka, akurát že na morskú pannu z pôvodného animáku sa príliš nepodobá. Veľkú lavínu kritiky spustilo aj obsadenie afroameričanky do úlohy víly Cililing v pripravovanom filme Peter Pan a Wendy. No a teraz...

Hneď na úvod treba podotknúť, že tí, ktorí Disney kritizujú, sa svorne zhodujú v tom, že nejde o žiadny rasizmus či akúkoľvek neznášanilvosť. Ide im skrátka len o to, že tvorcovia by sa vraj mali snažiť, aby sa vybraní herci typovo čo najviac podobali na postavičky z pôvodných animákov. To sa však ani v jednom z vymenovaných prípadov nestalo. 

Okrem toho, že filmová Ariel má čokoládovú pleť, jej vlasy vôbec nie sú výrazne červené, ale skôr prazvláštne bledo-oranžové. Rovnaký problém vznikol aj pri víle Cililing, ktorá by podľa predlohy mala byť blond a mať ofinku. No a nanovšie Disney vyšiel s novou predstaviteľkou Snehulienky, ktorá aktiež nezodpovedá diváckym predstavám.

Meno rozprávkovej princeznej je totiž založené na tom, že by mala mať porcelánovo bielu pokožku, respektíve pleť bielu ako sneh. Disney však do tejto úlohy obsadilo americkú herečku Rachel Zegler, ktorá je podľa fanúšikov pôvodnejh rozprávky až príliš snedá. 

„Toto je pleť biela ako sneh? Haha," či „Nemyslím to vôbec zle a nie som žiadny rasista, no ak má mať raz Snehulienka bielu pleť a podľa toho je pomenovaná aj jej postava, z akého dôvodu ju nehrá herečka, ktorá tomuto popisu vyhovuje?" či  „Krok vedľa, Disney. Porovnajte si to s Lily Collins z roku 2012. Jej výzor presne odpovedal tomu, ako má Snehulienka vyzerať," hromžia fanúšikovia na sociálnych sieťach. 

A čo vy? Páči sa vám nová predstaviteľka kultovej princeznej alebo si taktiež myslíte, že mali zvoliť radšej iný typ ženy? 

Viac o téme: Snehulienka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu