Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prostitútka, učiteľka či nevesta: Julia Roberts vždy s noblesou

Julia Roberts Zobraziť galériu (6)
Julia Roberts (Zdroj: internet, telkáč)

O tom, že hviezda takého formátu ako je Julia Roberts, nemá o ponuky na natáčanie núdzu, je zrejme každému jasné. Stvárnila už obrovské množstvo postáv, pričom niektoré boli obzvlášť unikátne. Jedno je však isté, vo všetkých pôsobila elegantne a graciózne.

Americká obľúbenkyňa si našla poriadnu fanúšikovskú základňu aak patríte medzi nich aj vy, určite poznáte filmy, vktorých sa objavila, takmer naspamäť. Aže ich bolo dosť, otom netreba ani diskutovať. Čo tak si ale spraviť malú rekapituláciu jej najúspešnejších postáv?

Učiteľka, čo láme srdcia

Julia Roberts
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet, telkáč)

Vroli učiteľky sa Julia Roberts objavila nejeden raz. Neortodoxnú vyučujúci si zahrala vsnímke Úsmev Mony Lízy, kde sa na úspešnej dievčenskej škole usilovala presadiť moderné myslenie apokrokový spôsob života. Čo však vedenie školy odmieta, to sa jej študentkám začína páčiť ahodiny umenia sa tak pre nich stanú lekciami oživote. V snímke Moja krásna učiteľka zas predstavuje učiteľku komunikácie, na ktorej hodiny sa zapísal aj vyhodený pracovník hypermarketu. Ona rieši spory smanželom aštudent Tom Hanks zase problémy nezamestnaného. Aaj keď to vyzeralo na prvý pohľad veľmi zle (vlastne aj na ten druhý), zmena je na dosah ruky. Podarí sa Julii vykresať aj ztohto študenta niečo, alebo ho svojským spôsobom výučby odradí úplne?

Večná nevesta alebo družička?

Julia Roberts
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet, telkáč)

Budúca nevesta vteniskách, ktorej strach nedovolí dokončiť začatú svadbu, je známa natoľko, aby sa onej rozhodol napísať aj úspešný novinár. Záver tejto podivnej naháňačky nevesty aženíchov už určite všetci poznáte. Videli ste ale, ako predviedla svoje svadobné (ne)schopnosti aj vinom filme? Družička svojmu najlepšiemu priateľovi nedopomohla dostať sa koltáru. Práve naopak, neprejavila sa ani ako najlepšia kamoška, ani ako obstojná družička. Ukázala sa ako bláznivá azaľúbená ženská. Nuž, raz sa jej koltáru nechce , inokedy odtiaľ ťahá niekoho druhého.


Áno, beriem: Filmová svadba desaťkrát inak


Vplyvná vpolitike irozprávkovej krajine

Julia Roberts
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet, telkáč)

Po boku pána Wilsona sa vjeho súkromnej vojne prejavila ako silná anebojácna žena, ktorej schopnosti siahajú ďalej ako za hranice Spojených štátov. Jej predvídavosť ašikovnosť po boku Toma Hanksa zachránila množstvo ľudí, samozrejme, všetko snoblesou jej vlastnou. Zákerná achamtivá, aj taká môže byť krásna oscarová herečka. Vjednej znajnovších verzií Snehulienky totiž stvárnila jej majetkom opantanú macochu. Povráva sa však, že nielen vo filme má nábeh na nie veľmi milú osobu. Hollywoodske zlatíčko totiž má problémy snejedným kolegom.


Keď herci hercov kritizujú: Urážkami na adresu kolegov nešetria


Žena ľahkých mravov či silná aodvážna matka?

Richard Gere a Julia
Zobraziť galériu (6)


25 rokov romantickej komédie Pretty Woman: Všetko mohlo byť inak


Rola, ktorá ju vystrelila na herecké výslnie, je sňou spájaná od začiatku až doteraz, nehľadiac na to, koľko iných postáv si už zahrala. Skoro rozprávkový príbeh prostitútky, ktorú zachránil princ vbielej limuzíne. Nesmieme však zabudnúť na postavu, ktorá bola už vzačiatku predurčená na obrovský úspech azrejme aj bez väčšieho pričinenia Julie Roberts by sa stal slávnym. Skutočný príbeh totiž vždy ľudí baví bez ohľadu na to, kto stvárnil hlavnú postavu.

Viac o téme: Julia Roberts
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu