Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obľúbené hviezdy deväťdesiatych rokov: Kam sa podeli a čo robia?

Beverly Hills 902 10 Zobraziť galériu (8)
Beverly Hills 902 10 (Zdroj: wikia.com)

Deväťdesiate roky minulého storočia sú bohaté na mnoho kultových teenagerských seriálov či filmov, v ktorých zasvietili dovtedy neznáme mladé herecké hviezdy. Nie pre všetkých sa však brány Hollywoodu otvorili natoľko, aby sa tam zmestili a natrvalo usadili.

James Van Der Beek (38)

Hlavný hrdina Dansonovho sveta, seriálu z rokov 1998 až 2003, plavovlasý krásavec, ktorého zbožňovali dievčatá po celom svete, svoju vtedajšiu slávu nikdy nedokázal pretaviť do hviezdnej kariéry. Svojej pozície sladkého chlapca z malého mestečka sa snažil zbaviť ostrihaním blonďavej hrivy a úlohou zlého chlapca v romantickej komédií Pravidlá vášne (2002), no márne. Herec sám seba neberie príliž vážne, čo dokázal aj parodovaním svojej postavy zo spomínaného seriálu. James bol ženatý dvakrát a má tri deti. Momentálne hrá v novej sérií seriálu CSI.

James Van Der Beek
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: ew.com)

Mackenzie Rosman (25)

Amerických divákov za srdcia do roku 1996 nechytil zrejme nikto tak, ako malá Ruthie Camden zkultového seriálu deväťdesiatych rokov. Celých jedenásť sérií sledovali teenageri po celom svete trápenia aradosti sympatickej rodinky zo seriálu Vsiedmom nebi. Neskôr sa objavila vseriáli Tajný život americkej teenagerky (2008) avhlavnej úlohe hororovej sci-fi snímky Duch žraloka (2013), no už názvy naznačujú, že nešlo oveľmi prevratné snímky. Vroku 2013 sa objavila vprestížnom pánskom magazíne auž niekoľko rokov je aktívnou podporovateľkou nadácie, ktorá pomáha ľuďom scystickou fibrózou, keďže jej nevlastná sestra na toto ochorenie ako 22 ročná zomrela.

Mackenzie Rosman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: fanpop.com)

Andrew Keegan (36)

Keď v deväťdesiatych rokoch potrebovali filmári svalnatého mladíka, prvou voľbou bol práve tento sympatický mladík. Zlého chlapca si zahral rodinnej komédií Všetko je dovolené (1994), neplnoletého otca v seriálu V siedmom nebi a neúspešného modela vo filme 10 vecí, čo na tebe nenávidím (1999). Jeho meno sa však objavilo vo viacerých titulkách než filmoch. V roku2011 bol zatknutýúdajnepo tom, čo odmietol stlmiť hudbu na domácej párty. Vposledných rokoch sa však objavil len vmalých epizódnych úlohách vtelevíznych seriáloch.

Andrew Keegan
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: fanpop.com)


Mohlo by vás zaujímať:Seriály, ktoré vždy rozosmejú: Pozrite sa na 10 najlepších sitkomov


Christina Applegate (43)

Blonďavá kráska si zahrala vo vlastným seriáloch Jesse (1998) aSamantha (2007), vktorom si navyše vyskúšala aj rolu producentky. Ani jeden však netrval dlhšie ako dve série. Objavila sa aj vmnohých filmoch ako napríklad Jednoducho sexi (2002) či Alvin aChipmunkovia (2009, 2011), no serióznej úlohy vprevratnej snímke sa nikdy nedočkala. Christina bola dvakrát vydatá amá jedno dieťa. Vroku 2007 sa objavila vreklame organizácie PETA. Vroku 2008 jej bola diagnostikovaná rakovina prsníka vpočiatočnom štádiu, atak neskôr podstúpila amputáciu oboch prsníkov.

Christina Applegate
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: fanclub.org)

Barry Watson (41)

Ďalšie z mnohých detí reverenda Camdena zo seriálu V siedmom nebi, najstarší syn Matt, sa vytratil spred televíznych kamier takmer tak rýchlo po skončení seriálu, ako sa pred ne dostal. V roku 1999 si zahral po boku Helen Mirren a Katie Holmes vkomédií Pomsta.V máji 2002 mu bolo diagnostikovaný zriedkavé ochorenie zvané Hodgkinova choroba, kvôli čomu si musel dať nútenú pauzu od nakrúcania seriálu ato až na jeden rok. Odvtedy sa už len nakrátko objavil v niekoľkých seriáloch (Samantha - 2007, What About Brian – 2006, Hart of Dixie – 2011).

Barry Watson
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: fanpop.com)

Jennie Garth (43)

Za hercov zo seriálu Beverly Hills 902 10 spomenieme jednu zástupkyňu, obľúbenú blonďvú predstaviteľku Kelly Taylor, hoci po poslednej klapke sa vHollywoode natrvalo neuchytil takmer nikto zôsmych kamarátov zo slnečného Beverly Hills. Jennie síce pravidelne nakrúca doteraz, no žiaden zjej filmov nedokázal udržať herečku vsvetlách reflektorov natoľko, ako spomínaný seriál. Vroku 2007 sa objavila vamerickej šou Tanec shviezdami, kde sa so svojím partnerom Derekom Houghom pretancovala do semifinále. Jennie bola dvakrát vydatá amá 3 deti.

Jennie Garth
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: wallpaperez.net)

Freddie Prinze, Jr. (39)

Freddie Prinze Jr. bol v deväťdesiatych rokoch zrejme prvou voľbou režisérov, pokiaľ šlo oúlohu romantického fešáka. Prvýkrát sa naplno ukázal vhorore Viem, čo ste robili minulé leto (1997). Zahral si však vo viacerých teenagerských filmoch ako napríklad Také normálne dievča 1999) či Letné vzplanutie (2001). Na svojej kariére pracoval postupne avytrvalo, vďaka čomu sa objavil aj vepizódnej úlohe kultového seriálu Priatelia. Odvtedy si však zahral len vniekoľkých seriáloch avsúčasnosti prepožičiava svoj hlas postave vanimovanom fantasy seriáli Star Wars Rebels (2014). Freddie si vzal za manželku svoju kolegyňu zo spomínaného hororu Sarah Michelle Gellar v roku 2002 a majú spolu dve deti.

Freddie Prinze, Jr.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: galleryhip.com)

Viac o téme: Christina ApplegateJames Van Der BeekMackenzie RosmanAndrew KeeganBarry WatsonJennie GarthFreddie PrinzeJr.
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu