Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hobitia posila v hereckom tíme Captain America: Obľúbený Brit na ponuku prikývol

Martin Freeman
Martin Freeman

Britský herec Martin Freeman si zahrá vo filme Captain America: Civil War. Prostredníctvom oficiálnej webstránky o tom informovala spoločnosť Marvel. Akú úlohu 43-ročný predstaviteľ Bilba Bublíka z trilógie Hobit (2012 až 2014) v snímke stvárni, zatiaľ predstavitelia spoločnosti neprezradili.

„Nedokážeme byť viac poctení či nadšení, že taký talentovaný herec sa pripojí do Marvel Cinematic Universe,“ uviedol producent snímky Kevin Feige. Snímku Captain America: Civil War by mali v amerických kinách začať premietať 6. mája 2016. Okrem Freemana sa v nej predstaví Chris Evans (Kapitán Amerika), Robert Downey Jr. (Iron Man), Chadwick Boseman (Black Panther) či Daniel Brühl (Baron Zemo). O réžiu sa postarajú Anthony Russo a Joe Russo, ktorí spolu nakrútili aj komiksovku Captain America: Zimný vojak (2014).

Martina Freemana okrem účinkovania v spomínanej trilógii Hobit preslávila aj úloha Johna Watsona v seriáli Sherlock (2010). Za výkon v seriáli televízie BBC si vyslúžil Primetime Emmy a cenu BAFTA. Objavil sa aj vofilmochLáska nebeská (2003), Súmrak mŕtvych (2004), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005), Krádeže a vlámania (2006), Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007) či Neriadená strela (2010). Za výkon v seriáli Fargo (2014) ho nominovali na Zlatý Glóbus.

Viac o téme: Martin FreemanCaptain AmericaHobbit
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu