Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Svalnatý barbar Conan aj hviezda Hry o tróny: Fúha, nie je toto mimo jeho ligu?

Jason Momoa Zobraziť galériu (3)
Jason Momoa (Zdroj: SITA)

Americký herec Jason Momoa rokuje o úlohe v remakeu westernu Sedem statočných z roku 1960. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Nové spracovanie westernovej klasiky inšpirovanej legendárnou snímkou Sedem samurajov (1954) Akiru Kurosawu bude režírovať Antoine Fuqua. Scenár píšu Nic Pizzolatto a John Lee Hancock. Nakrúcať chcú začať tento mesiac. Hotový film plánujú verejnosti predstaviť 13. januára 2017.

Tridsaťpäťročný Momoa by sa mal objaviť v zápornej postave. Kto stvárni hlavného zloducha však zatiaľ nie je známe. V novej verzii by si mali zahrať aj Ethan Hawke, Denzel Washington, Wagner Moura, Vincent D'Onofrio, Chris Pratt či Byung-hun Lee, známy zo sci-fi G.I. Joe (2009) či G.I. Joe 2: Odveta (2013). Ženu, ktorá si najme skupinu pištoľníkov, aby z jej mestečka vyhnali gangstrov, stvárni Haley Bennett. Hviezdne herecké obsadenie Sedem statočných z roku 1960 tvorili napríklad Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, Robert Vaughn, Eli Wallach či Horst Buchholz.

Jason Momoa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Jason Momoa, vlastným menom Joseph Jason Namakaeha Momoa, je rodákom z havajského Honolulu. Ako dieťa sa s matkou presťahoval do Norwalku v Iowe, no v roku 1998 sa vrátil späť Havaj, kde sa začal venovať modelingu. Ako herec debutoval v posledných dvoch sezónach seriálu Pobrežná hliadka (1989 - 2001). Následne účinkoval aj v seriáli Stargate: Atlantis (2004 - 2009), kde sa do povedomia divákov zapísal ako Ronon Dex.

Jason Momoa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Jeho prvou väčšou filmovou úlohou bol Barbar Conan. Toho stvárnil v rovnomennom filme, ktorý uviedli do kín v roku 2011. V tom istom roku mala premiéru aj prvá sezóna úspešného seriálu Hra o tróny, v ktorej na seba upozornil ako Khal Drogo. V pripravovaných filmoch Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti, The Justice League Part One a Aquaman sa ukáže ako superhrdina Aquaman.

Viac o téme: Jason Momoa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu