Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Natalie Portman nespomaľuje: Bude toto jej životná filmová úloha?

Natalie Portman
Natalie Portman

Izraelsko-americká herečka Natalie Portman sa predstaví v hlavnej úlohe snímky Jackie. Tridsaťtriročná rodáčka z Jeruzalema stvárni už zosnulú Jackie Kennedy, ktorá bola manželkou Johna F. Kennedyho.

Dej novinky sa zameria na prvé štyri dni po zavraždení spomínaného 35. prezidenta USA, ktorý zomrel 22. novembra 1963. Scenár filmu má na starosti Noah Oppenheim, réžiu zas Pablo Larraín. S nakrúcaním by mali začať tento rok.


Mohlo by vás zaujímať:Mr. Bean či Matt Damon zvládli aj najznámejšie univerzity


Natalie Portman sa dostala do povedomia verejnosti v roku 1994, keď si po boku Jeana Rena zahrala vofilmeLeon. Známa je aj ako Padmé Amidala z prequelovej trilógie Hviezdnych vojen (1999, 2002 a 2005). Zatiaľ najväčší úspech jej kariéry prišiel s hlavnou rolou v Čiernej labuti (2010) režiséra Darrena Aronofského. Stvárnenie baleríny Niny Sayers prepadajúcej šialenstvu z nej spravilo kráľovnú sezóny filmových cien, keď na prelome rokov 2010 a 2011 ovládla ankety asociácií filmových kritikov a získala aj Critics Choice Award, Independent Spirit Award, Screen Actors Guild Award, britskú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara. V roku 2011 sa do kín dostali trifilmy, v ktorých si zahrala – romantická komédia Hlavne nezáväzne, akčné fantasy Thor a dobrodružná komédia Princ a Pruďas. Predvlani sa ukázala v snímke Thor: Temný svet.

Viac o téme: Natalie Portman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu