Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neznášajú svoje filmy: Drsné slová hercov na adresu filmov, v ktorých si zahrali

Stoj, lebo mamička vystrelí!
Stoj, lebo mamička vystrelí!

Občas sa v práci nedarí ani hereckým hviezdam a niekedy sa stane, že sa za svoju prácu doslova hanbia. Nasledujúcich desať hercov a a herečiek však snímky, v ktorých si zahrali, doslova nenávidia a najradšej by vrátili čas, aby ich ponuky mohli odmietnuť.

Sylvester Stallone – Stoj, lebo mamička vystrelí! (1992)

Pokiaľ ide ojeho hereckú kariéru, Sylvester Stallone sa väčšinu na projekty nesťažuje. Napriek tomu existuje snímka, na ktorú nie je celkom hrdý. „Urobil som niekoľko naozaj veľkých chýb. Film Stoj, lebo mamička vystrelí! bola tou najhoršou. Ak budete chcieť niekoho prinútiť, aby sa priznal kvražde, jednoducho mu pustite ten film. Do pätnástich minút prizná všetko!“ vyjadril sa svojho času Sly na adresu zrejme najmenej obľúbeného filmu, vktorom si zahral.


Prečítajte si:Sylvester Stallone prekonal všeličo: Skončil na ulici a takmer zomrel!


Alec Guinness – Hviezdne vojny (1977)

Včase, keď si herec stvárnil Obi-Wan Kenobiho vHviezdnych vojnách, mal za sebou už niekoľko úspešných snímok. Medzi nimi napríklad Most cez rieku Kwai či Lawrence zArábie. Počas natáčia Hviezdnych vojen však na adresu snímky povedal: „Okrem tých peňazí ľutujem, že som sa na to vôbec dal. Dialógy sa stále menia apritom sa len mierne zlepšujú. Navyše som už príliš starý anestíham mladým.“ Táto úloha mu však priniesla obrovský úspech aďalšiu nomináciu na Oscara (prvú sa mu podarilo aj premeniť za úlohu vo filme Most cez rieku Kwai). Vo svojej autobiografii spomenul príhodu, keď chcel od neho fanúšik autogram apritom sa mu pochválil, že Hviezdne vojny videl už viac ako stokrát. Guinness mu podpis prisľúbil pod podmienkou, že si film nepozrie už nikdy.

Bob Hoskins – Super Mario Brothers (1993)

71 ročnému britskému hercovi účinkovanie vo filme Mona Lisa (1986) prinieslo hneď dve prestížne ocenenia vkategórií Najlepší herec – cenu BAFTA aZlatý glóbus. Za postavu Georga vtomto filme si vyslúžil dokonca aj nomináciu na Oscara. Napriek tomu existuje vjeho kariére snímka, ktorú by dnes radšej vytesnil. Vroku 2011 vrozhovore pre časopis Guardian odpovedal redaktorovi takto:

Čo bola najhoršia práca, akú ste kedy robili?
Super Mario Brothers.

Čo bolo vaším najväčším sklamaním?
Super Mario Brothers.

Ak by ste mohli napravil niečo zvašej minulosti, čo by ste zmenili?
Nehral by som v Super Mario Brothers.

George Clooney –Batman aRobin (1997)

Iste, snímka Batman a Robinmala slušné zárobky, no vo všetkých ostatných ohľadoch bola doslova prepadákom. Nadšení neboli ani samotní fanúšikovia komiksových hrdinov avkonečnom dôsledku aniGoorge Clooney, ktorý bol jedným zhlavných účinkujúcich (ďalej sú to napríklad Arnold Schwarzenegger, Chris O'Donnell, Uma Thurman a Alicia Silverstone).

David Cross –Alvin a Chipmunkovia 3 (2011)

Po premiére nového filmu býva zvykom, že sa herci, ktorí si vňom zahrali, vyjadrujú osvojej najnovšej snímke veľmi pozitívne apochvalne. David Cross však vprípade tretej časti snímky ospievajúcich veveričkách zvolil trochu iný postup akomik sa vtalkshow Conana O'Briana ofilme vyjadril, že je to „veľká reklama na Carnival Cruise Lines“ (výletná loď, ktorá sa vo filme objavila). Zároveň vyzval divákov, aby si vžiadnom prípade nešli film pozrieť do kina.

Katherine Heigl – Nabúchaná (2007)

Film Judda Apatowa oneplánovanom tehotenstve sprevádzal relatívne veľký úspech aherečke pomohol udržať si status jednej znajlepšie platených herečiek Hollywoodu, no samotná Katherine Heigl sa sním celkom nestotožnila. Neskôr sa vyjadrila, že film je „trochu sexistický. Ženy zobrazuje ako xantipy, bez zmyslu pre humor anervóze, zatiaľ čo mužov vykresľuje ako roztomilých, bláznivých avtipných.“


Mohlo by vás zaujímať:Z detskej modelky nádherná herečka: Kto sa skrýva v roztomilom dievčatku?


Charlize Theron –Falošná hra (2000)

Hoci akčný triler Falošná hra svojím hereckým obsadením (Ben Affleck, Gary Sinese, Charlize Theron) arežisérom (John Frankenheimer) sľuboval slušný filmový zážitok, nestalo sa. Nielenže snímka nezarobila dostatok peňazí, vyslúžila si najmä mnohé negatívne ohlasy nohých kritikov, vrátane vyjadrenie herečky, ktorá veľavravne povedala, že „Falošná hra nebol dobrý film.“

Mark Wahlberg – Udalosť (2008)

Mark Wahlberg si mimo iného zahral aj učiteľa prírodných vied vmysterióznom trileri režiséra M. Night Shyamalana adnes svoje rozhodnutie ľutuje. Už samotný námet šíriacej sa epidémie, ktorá pripravuje ľudí opud sebazáchovy, je prinajmenšom nešťastný ataký sa zdá byť aj samotný herec – teda aspoň pokiaľ ide otúto snímku. Počas tlačovej konferencie k filmu Boxer (2010) sa vyjadril aj na adresu snímky Udalosť akoncentrácia nevyberaných slov vjeho vyjadrení bola hrozivá.

John Cusack – Radšej umrieť (1985)

John Cusack údajne nenávidel kultovú komédiu natoľko, že režisérovi snímky Radšej umrieť Stevovi Hollandovi povedal, že „film bol najhoršia vec, akú kedy videl“ aže mu už „nikdy ako režisérovi nebude veriť“.


Mohlo by vás zaujímať:Aj oni museli šetriť: Hviezdy bývajúce na spoločnej adrese


Christopher Plummer – Zvuk hudby (1965)

Snímka Zvuk hudby sa síce považuje za klasiku amnoho generácií divákov si ju obľúbili, no samotného Kapitána Von Trappa (tak sa volala hlavná postava, ktorú Christopher Plummer vsnímke tvárnil) zrejme nenadchla. Vroku 2005 herec odmietol účinkovať vnovej verzii adokonca sa nechal počuť, že film by radšej premenoval na „Zvuk hlienu“.

Viac o téme: Mark WahlbergSylvester StalloneGeorge ClooneyKatherine HeiglJohn CusackAlec GuinnessBob HoskinsDavid CrossCharlize TheronChristopher Plummer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu