Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Títo herci dokázali zastaviť čas: Umrnčanú Myrtlu dokonca hrala štyridsiatnička

Shirley Henderson Zobraziť galériu (10)
Shirley Henderson (Zdroj: theguardian.com)

Už nielen šminky a kvalitný make-up, ale aj dobrá rola vie poriadne ubrať vek. Verili by ste, že niektoré tínedžerské filmové či seriálové postavy stvárnili oveľa starší herci? Títo vás presvedčia o tom, že vek je len číslo a dobrý herec dokáže stvárniť kohokoľvek.

Keiko Agena vGilmore girls

Keiko Agena
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: IMDb.com)

Obľúbený seriál Ženy zrodu Gilmorovcov by nebol kompletný bez ázijskej kamarátky (ako ju nazývala Emily) Lane. Na základe jej mladistvého vzhľadu, by nikomu ani len nenapadlo, že jej skutočný vek nezodpovedá bláznivej tínedžerke. Keiko však bola podstatne staršia, keďže na začiatku natáčania obľúbeného seriálu mala 27 rokov. Práve táto rola ju dostala do povedomia divákov aj tvorcov, takže sa aj neskôr objavila vo viacerých snímkach.

Andrew Garfield vAmazing Spider-Man

Andrew Garfield, Amazing Spider-Man
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: IMDb.com)

Zdá sa, že pre ženy nie je problémom hrať aj oveľa mladšie postavy, ako je ich skutočný vek. Takýmto rolám sa však nevyhýbajú ani páni. Andrew Garfield si najskôr získal medzinárodnú pozornosť kvôli filmu The Social Network apotom prevzal rolu Petera Parkera. Ako 28-ročný si zahral násťročného komixového hrdinu, ktorého pohrýzol zmutovaný pavúk.


Unikajú pozornosti: Toto sú naj herci, ktorí si zaslúžia viac uznania


Jennifer Grey vHriešnom tanci

Jennifer Grey
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: uk.yahoo.com)

Sedemnásťročná Frances, ktorá vďaka svojej nezlomnej povahe zasiahla srdce dokonalého tanečníka vpodaní Patricka Swayzeho, zas až také bejby vskutočnosti nebola. Aj keď sa vo filme javila ako neskúsená dievčina, vskutočnosti mala odesať rokov viac, teda vtom čase oslávila 27 rokov.

Benjamin McKenzie vO.C. California

Benjamin McKenzie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: ew.com)

Drsnému chlapcovi Ryanovi zo seriálu sobrovskou fanúšikovskou základňou po celom svete sa tiež podarilo svojim správaním presvedčiť všetkých otom, že je rovnako starý ako jeho protagonista. Ten však aj napriek tomu, že lámal srdcia aj malým dievčatám, mal vtom čase už celých 25 rokov.

Cory Monteith vGlee

Cory Monteith, Glee
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: usatoday.com)

Keď sa v roku 2009 začala mánia snázvom Glee, bol futbalový kapitán Finn Hudson ešte študentom na strednej škole. Jeho predstaviteľ Cory mal už maturitu dávno za sebou, pretože vtom čase sa mohol pochváliť dospeláckym vekom – 31 rokov. Našťastie ho tvorcovia nechali v seriáli trochu vyrásť arýchlo zmaturovať.


Mali talent a slávu, ale aj veľké problémy: Hviezdy, ktoré svoju kariéru zničili


Rachel McAdams vMean girl

Rachel McAdams, Mean girl
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: IMDb.com)

Rachel síce už mala 26 rokov, keď stvárnila nepríjemnú stredoškolskú kráľovnú krásy, no jej výkon to rozhodne nepokazilo. Vskutočnosti jej rola nafúkanej asociopatickej školskej mrchy pomohla rozbehnúť hereckú kariéru. Dúfajme len, že sa takýmto správaním nechválila počas jej vlastných stredoškolských čias.

Gabrielle Carteris v Beverly Hills, 90210

Gabrielle Carteris, Beverly Hills
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

Väčšina zhercov obľúbeného Beverly Hills stvárňovalo oveľa mladšie postavy, no Gabrielle Carteris bola medzi nimi jednoznačnou víťazkou. Vo veku 29 rokov hrala šestnásťročnú Andreu. Mimochodom, herečka sa tak bála, že by medzi toľkými tínedžermi nemala šancu, že už na kastingu osvojom veku klamala.

Stockard Channing vPomáde

Stockard Channing
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

Stockard Channing stvárnila vkultovom muzikáli Pomáda17-ročnú Betty. Ato mala vskutočnosti dvojnásobne viac rokov. Vtomto prípade však musíme priznať, že akokoľvek je táto postava obľúbená, herečke sa nepodarilo divákov presvedčiť, že má menej rokov ako vskutočnosti. Vsnímke však nebola jedinou dospelou herečkou, ktorá stvárnila „mladú žabu“. Olivia Newton-John, ktorá stvárnila hlavnú hrdinku 17-ročnú Sandy, mala vtom čase už 29 rokov.


Najväčší ťuťmák na pľaci dnes balí ženy na sexi telo: Odhalil sa na šteklivých FOTO


Shirley Henderson vHarry Potter atajomná komnata

Shirley Henderson
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: theguardian.com)

Shirley získala ocenenie za najstaršiu herečku hrajúcu rolu študentky na slávnom Rokforte. Vpodstate patrí medzi najstaršie herečky hrajúce tínedžerov vôbec. Vo veku 37 rokov bola obsadená do roly štrnásťročnej Umrnčanej Myrtly. Dokonca si túto rolu zopakovala aj otri roky neskôr ako štyridsiatnička. Nuž, niekedy naozaj stačí pár kúziel.

Paul Wesley vUpírskych denníkoch

Paul Wesley
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: IMDb.com)

Uličnícky úsmev pomáhal zakryť skutočný vek aj Paulovi Wesleymu, ktorý stvárnil jedného zupírskych bratov Salvatorových. Ten mal včase natáčania prvej série okrúhlych 30 rokov.

Viac o téme: Andrew GarfieldJennifer GreyKeiko AgenaShirley HendersonPaul Wesley
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu