Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Oscarová herečka sa pustila do Hollywoodu: Toto je odporné a smiešne!

Helen Mirren Zobraziť galériu (3)
Helen Mirren (Zdroj: SITA)

Anglická herečka Helen Mirren považuje ageismus v Hollywoode za odporný. Šesťdesiatdeväťročná držiteľka Oscara a ceny Tony tak reagovala na nedávne priznanie jej 37-ročnej kolegyne Maggie Gyllenhaal, ktorá uviedla, že ju označili za pristarú, aby stvárnila milenku 55-ročného muža.

"Je to smiešne a nikdy sa to nezmení. Všetci sme sledovali Jamesa Bonda, ako sa stával väčším a väčším starcom a jeho priateľky boli mladšie a mladšie. Je to únavné," vyjadrila sa herečka.


Mohlo by vás zaujať:Emma Watson spôsobila ošiaľ: Búrlivý potlesk a standing ovation


Gyllenhaal v máji pre portál The Wrap uviedla, že ju pre jej vek odmietli obsadiť do nemenovaného filmu. "Cítila som sa zle, potom ma to rozčúlilo a neskôr rozosmialo," priznala. Jej vyhlásenie vyvolalo na internete okamžitú vlnu kritiky.

Maggie Gyllenhaal
Zobraziť galériu (3)
Maggie Gyllenhaal  (Zdroj: SITA)

Helen Mirren zatiaľ získala štyri ceny BAFTA, štyri Emmy, tri Zlaté glóbusy a tiež Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za film Kráľovná (2006). Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied, a to za snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009).Účinkovala tiež aj vtelevíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) a jej pokračovaní Red 2 (2013).

Viac o téme: Helen MirrenMaggie Gyllenhaal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu