Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Filmový svet smúti: Zomrela hviezdna herečka a bývalá Belmondova múza

Laura Antonelli
Laura Antonelli (Zdroj: IMDb.com)

Laura Antonelli, hviezda talianskych jemne erotických filmov zo 70. rokov minulého storočia, ktorá odišla do hereckého dôchodku v čase drogového škandálu, zomrela vo veku 73 rokov. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyjadrenie talianskych úradov.

Laura Antonelli sa narodila ako Laura Antonazová 28. novembra 1941 vo vtedajšom talianskom meste Pola, ktoré sa neskôr po druhej svetovej vojne stalo pod názvom Pula súčasťou Juhoslávie. Preslávila sa úlohami vo filmoch ako Manželia z roku II (po boku Jeana-Paula Belmonda), Zlomyseľnosť (za rolu získala uznávanú cenu Donatellovho Davida), Bože, ako hlboko som klesla! (S Michelom Placidom známym zo seriálu Chobotnica) alebo Mogliamante (s Marcellom Mastroiannim).


Mohlo by vás zaujať:Šok pre fanúšikov legendy: Zomrel obľúbený náčelník Apačov


Najprv sa však objavila v erotických filmoch Sexuálna revolúcia a Venuša v kožuchu. Hrala aj v poslednom filme vynikajúceho talianskeho režiséra Luchina Viscontiho Nevinný (1976) a je známa búrlivým ľúbostným vzťahom s legendou francúzskeho filmu Belmondom.

Opatrovateľka našla herečku mŕtvu v jedálni jej domu v Ladispoli, plážovom meste pol hodiny jazdy autom severozápadne od Ríma. Taliansku tlačovú agentúru ANSA o tom informoval miestny predstaviteľ sociálnych služieb Roberto Usai.


Mohlo by vás zaujať:Ďalšia obrovská strata pre filmový svet: Zomrel predstaviteľ Sarumana


Bohatstvo a kariéru Antonelliovej zničila v roku 1991 nevydarená plastická operácia, ktorá ju pripravila o krásny vzhľad, a taktiež ju zatkla polícia pre obvinenia z pašovaním drog. Našla totiž v jej vile 36 gramov kokaínu.O deväť rokov súd dospel k záveru, že drogy mala na svoje osobné použitie a obvinenia z pašovania bolí zrušené. Antonelliová vyhrala súdnu žalobu proti talianskemu štátu v tejto záležitosti, ale napriek tomu posledné roky svojho života trpela depresiami a žila v núdzi.

Viac o téme: Laura Antonelli
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu