Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nový Spider-Man: Pavúčieho muža si zahrá tento mladík

Tom Holland
Tom Holland (Zdroj: SITA)

Spoločnosti Marvel a Sony oznámili, že superhrdinu Spider-Mana stvárni v pripravovaných projektoch 19-ročný Tom Holland. Angličan, známy z drámy Nič nás nerozdelí (2012) či historického seriálu Wolf Hall (2015), tak prevezme štafetu po 31-ročnom americko-britskom kolegovi Andrewovi Garfieldovi, ktorý si obľúbeného pavúčieho muža zahral vo filmoch Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014).

Holland by sa mal pritom ako Peter Parker alias Spider-Man po prvý raz predstaviť v snímke Captain America: Občianska vojna, ktorej premiéra je ohlásená na prelom apríla a mája 2016. Samostatnýfilmo Spider-Manovi by sa mal potom do kín dostať v júli 2017.


Mohlo by vás zaujímať:Slávny režisér odkazuje Hollywoodu: Tieto filmy zabíjajú kinematografiu!


„Štúdiá a producentov nadchli Hollandove výkony v Nič nás nerozdelí, Wolf Hall i pripravovanom V srdci mora a tiež séria jeho kamerových skúšok. Pri hľadaní Spideyho sme videli množstvo úžasných mladých hercov, ale Tomove kamerové skúšky boli výnimočné,“ uviedol vo vyhlásení Marvel.

K novinke sa vyjadril aj režisér Ron Howard, ktorý s rodákom z Kingston upon Thames spolupracoval na spomínanej snímke V srdci mora. „Tom je mladý, neuveriteľne obratný a v dobrej kondícii,“ začal 61-ročný filmár s chválami na adresu mladého umelca s tým, že mu prospeli roky, počas ktorých na divadelných doskách stvárňoval titulnú postavu v muzikáli Billy Elliot. „Sám robí kaskadérske kúsky, niektoré skutočne náročné. Zároveň však stojí nohami pevne na zemi, je pracovitý a má úžasný zmysel pre humor,“ doplnil filmový tvorca, ktorý sa podľa vlastných slov neobáva, že by herec nezvládol tlak prichádzajúci s takouto sledovanou úlohou.

Holland bude už tretím predstaviteľom Spider-Mana v novom tisícročí. V trilógii režiséra Sama Raimiho z rokov 2002, 2004 a 2007 ho stvárnil Tobey Maguire, ktorého vystriedal už spomínaný Andrew Garfield. Americkí producenti, scenáristi a režiséri Phil Lord a Christopher Miller zároveň pracujú na animovanomfilmeo obľúbenom hrdinovi, ktorý by sa mal do kín dostať v júli 2018. Ten však podľa nich nebude nijako súvisieť s hranými snímkami.

Viac o téme: Spider-ManTom Holland
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu