Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Festivalová pocta hrdinovi: Česi a Slováci si takto uctia filmového Winnetoua

Winnetou Zobraziť galériu (5)
Winnetou (Zdroj: Cibula Fest )

Najväčší česko – slovenský open air festival Cibula Fest, ktorý má aj tento rok prívlastky multižánrový a multigeneračný, už o niekoľko dní otvorí svoje brány. Pohraničné pásmo na letisku v Holíči tak bude v termíne 23. – 25. júla opäť patriť českej a slovenskej hudbe, doplnenej o zahraničného hosťa zvučného mena. Súčasťou festivalu bude tento rok aj westernová zóna, kde organizátori vzdajú hold legendárnemu hercovi Pierrovi Briceovi, ktorý stvárnil nezabudnuteľného Winnetoua.

Počas celého festivalu bude pre návštevníkov pripravený kinostan, kde sa budú premietať winnetouovky, čím chcú vzdať organizátori hold „nesmrteľnému“ Pierrovi Briceovi. Celkovo si budú môcť vychutnať až 9 celovečerných filmov spriestorovým zvukom akapacitou až 200 miest.

Westernová zóna však prinesie aj ďalšie špeciality, ktoré sdivokým západom súvisia. „Pierre Brice je bezpochyby najväčšou postavou westernových filmov aWinnetoua pozná snáď každý. Jeho filmová tvorba ovplyvnila vminulosti mnoho ľudí, apreto sme sa rozhodli uctiť si ho takouto formou,“ prezradil organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.

Winnetou
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Cibula Fest )

Celkovo sa na festivale tento rok predstaví 101 skupín, čo je zhruba 600 účinkujúcich. Dominovať bude zahraničný hosť, kapela Bell, Book and Candle snezabudnuteľnými hitmi ako Rescue me či Read my sign.

Bell, Book and Candle
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Cibula Fest )

Českú aslovenskú hudobnú scénu budú zastupovať hviezdy ako I.M.T. Smile, Horkýže Slíže, Arakain aLucie Bílá, Wanastowi Vjecy, Walda Gang, Tristana smetalovou legendou Matsom Levénom, Zóna A, Karpina, Zoči Voči, Dymytry, ale aj hiphopové esá na čele sRytmusom amnožstvo dídžejov. To všetko pod moderátorskou taktovkou českého zabávača Zdeňka Izera.

IMT Smile
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Cibula Fest )

Wanastowi Vjecy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Cibula Fest )

Na svoje si prídu aj milovníci športu, adrenalínových atrakcií, cibuľových špecialít, ale najmä kvalitnej československej hudobnej produkcie. Každoročne si na festival nájde cestu viac ako 10-tisíc návštevníkov atento rok organizátori očakávajú návštevnícky rekord.

Cibula Fest 2014
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Cibula Fest )

Viac info nawww.cibulafest.eu, vstupenky vsietiPredpredaj.sk

Viac o téme: Pierre BriceWinnetouCibula Fest
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu