Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Charizmatický Benicio Del Toro si zahrá v Hviezdnych vojnách: O akú postavu ide?

Benicio Del Toro
Benicio Del Toro (Zdroj: SITA)

Herec a producent Benicio del Toro sa predstaví v pripravovanej ôsmej epizóde sci-fi ságy Hviezdne vojny. Rodák z Portorika to uviedol v rozhovore pre španielsku rozhlasovú stanicu Rac1. „Blíži sa nakrúcanie Star Wars, uvidíme, ako to dopadne. Myslím, že s filmovaním začíname v marci,“ prezradil.

O tom, že 48-ročný herec rokuje o úlohe v spomínanomfilme, informovali médiá už v júli. Portál The Wrap vtedy napísal, že by mal stvárniť zloducha. „Nedovolia mi o tom príliš veľa hovoriť. Budem niečo ako zloduch, no uvidíme,“ doplnil pre Rac1. Réžiu snímky, ktorú plánujú do amerických kín uviesť 26. mája 2017, bude mať na starosti Rian Johnson. Producentmi sú Ram Bergman a Kathy Kennedy. O úlohách vofilmerokujú aj Tatiana Maslany, Gina Rodriguez a Olivia Cooke.

Siedmu epizódu ságy s podtitulom Sila sa prebúdza by mali začať slovenské kiná premietať 17. decembra. Príbeh novinky, ktorú nakrútil J.J. Abrams, sa bude odohrávať 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983). Zahrali si v nej napríklad HarrisonFord, Carrie Fisher, Mark Hamill, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson,CrystalClarke, Andy Serkis či Christina Chong.

Benicio del Toro je držiteľom Oscara, Zlatého glóbusu, Screen Actors Guild Award či ceny BAFTA za stvárnenie Javiera Rodrigueza vofilmeTraffic - Nadvláda gangov (2000). Známy je tiež ako Fred Fenster zo Zvyčajných podozrivých (1995), Dr. Gonzo zo Strach a hnus v Las Vegas (1998), FrankyFourFingers z Podfu(c)ku (2000), Jackie Boy zo Sin City - mesto hriechu (2005) či Che Guevara, za ktorého stvárnenie v snímkach Che Guevara: Revolúcia (2008) a Che Guevara: Guerrilla (2008) získal cenu pre najlepšieho herca na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Okrem toho si zahral napríklad aj v snímkach Povolenie zabíjať (1989), Prísaha (2001), 21 gramov (2003), Štvanec (2003), Vlkolak (2010), Divosi (2012) či Strážcovia Galaxie (2014).

Viac o téme: Hviezdne vojnyBenicio Del Toro
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu