Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Gyllenhaal zažíval v novom filme ťažké chvíle: Silné emócie ho takmer položili

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Medzinárodný filmový festival v Toronte otvorila vo štvrtok večer dráma Demolition s Jakeom Gyllenhaalom a Naomi Watts v hlavných úlohách. Režisérom snímky je Kanaďan Jean-Marc Vallée, ktorý v minulosti režíroval divácky úspešné filmy ako Divočina (2014) a Klub poslednej nádeje (2013).

Jake Gyllenhaal si vo filme zahral newyorského investičného bankára Davisa Mitchella, ktorému sa zrútil svet po tom, ako jeho manželka tragicky zahynula. Fakt, že musel čeliť realite plnej smútku zo straty milovaného človeka, v ňom spustil lavínu hnevu a predtým nepoznaných pocitov úzkosti a beznádeje.

Gyllenhaal zažíval v novom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

„Postava, ktorú vo filme hrám, nevie, ako sa má cítiť, lebo doteraz žila veľmi konvenčne. Po smrti manželky sa vydá na cestu nekonvenčnosti, na konci ktorej vo svojom vnútri cíti to, čo chce cítiť, nie to, čo od nej očakáva spoločnosť,“ priblížil Davisa Mitchella Gyllenhaal.


Mohlo by vás zaujímať:Nový film s Mattom Damonom: Nakrúcanie mi pripomínalo skôr detskú hru


Svoju frustráciu s okolitým svetom atúžbu po znovunavrátení pokoja sa usiloval vyriešiť demoláciou vlastného domu buldozérom. Zbaviť sa bolesti sa snažil aj prostredníctvom písomnej sťažnosti adresovanej firme, ktorej automat nachádzajúci sa vnemocnici, kde po nehode odviezli jeho manželku, práve vtedy nefungoval. Neočakávaný zvrat nastal vo chvíli, keď sa mu ozvala Karen Moreno zo zákazníckeho servisu, vo filme ju hrala Naomi Watts.

Gyllenhaal zažíval v novom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

„Karen nie je nešťastná, no v živote sa cíti dosť osamelo a nepochopene, a preto ju osloví úprimnosť zachytená v sťažnosti Davisa Mitchella. Zavolá mu a počas konverzácie si obaja uvedomia, že hoci sa nepoznajú, môžu jeden druhému pomôcť k východisku z beznádeje,” emotívne vysvetlila Watts.


Mohlo by vás zaujímať:Riadne si namastia vrecká: Americkí filmári minú u susedov ohromné peniaze


Režisér Jean-Marc Vallée sa filmom Demolition snažil o pohľad do hĺbky ľudských emócií a tiež poukázať na fakt, že každý človek reaguje na neočakávané životné situácie úplne inak. „Vo filme je moment, keď Davis na otázku, či mu chýba jeho manželka, neodpovie nič, len sťažka vydýchne, a tým povie všetko. Začať žiť odznova si niekedy vyžaduje priznanie skutočných pocitov, nech už sú akékoľvek,” uzavrel Vallée.

Jean-Marc Vallée (vľavo) a Jake Gyllenhaal
Zobraziť galériu (4)
Jean-Marc Vallée (vľavo) a Jake Gyllenhaal  (Zdroj: SITA)

Medzinárodný filmový festival vToronte potrvá do 20. septembra. Najlepší film adržiteľa hlavnej ceny neurčuje porota, ale diváci zpomedzi všetkých premietaných filmov.

Viac o téme: Naomi WattsJake GyllenhaalDemolition
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu