Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Títo sa k nej otvorene hlásia: Homosexualita či bisexualita v Hollywoode už nie je tabu

Neil Patrick Harris a David Burtka Zobraziť galériu (6)
Neil Patrick Harris a David Burtka (Zdroj: internet)

Aj oni sú len ľudia a rovnako ako obyčajní smrteľníci, musia počúvať svoje srdce. To ich ale ťahá k osobám rovnakého pohlavia, a tak tisíce zaľúbených fanúšikov i ostatní nápadníci jednoducho nemajú šancu. Zdá sa však, že rozhodnutie priznať sa k svojej homosexualite bolo lepšie rozhodnutie, než donekonečna bojovať s bulvárom a tvrdohlavo vyvracať akékoľvek dohady.

Wentworth Miller

Štyridsaťtriročný herec zrejme so svojou orientáciou spočiatku bojoval. V roku 2007 totiž v rozhovore pre magazín InStyle poprel, že by bol gay. Oficiálne sa k svojej orientácii priznal až o šesť rokov neskôr, keď odmietol svoju účasť na filmovom festivale v Petrohrade kvôli reakciám a opatreniam ruskej vlády voči svojim občanom, ktorí sa hlásia k tejto orientácii. Vo svojej reakcii napísal, že sa s čistým svedomím nemôže zúčastniť podujatia v krajine, v ktorej systematicky potláčajú práva ľudí ako je on sám. V roku 2013 v rámci podujatia, ktoré podporuje ľudské práva priznal, že ako teenager sa niekoľkokrát pokúsil o samovraždu. „Keď sa ma pýtali, či to bolo volanie o pomoc, povedal som nie. Očakávať pomoc môžete totiž len ak veríte, že nejaká pomoc existuje.“

Wentworth Miller
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Drew Barrymore

Pokiaľ ide o sexualitu, Drew zrejme rada experimentuje. V roku 2003 totiž v rozhovore pre hudobný časopis odpovedala: „Či sa mi páčia ženy? Áno, páčia. Veľmi. Vždy som samu seba považovala za bisexuálku.“ V roku 2004 sa v tejto súvislosti vyjadrila viac ako jasne „Dve ženy spolu sú rovnako krásne ako muž so ženou. Byť so ženou je ako objavovanie vášho tela, ale prostredníctvom niekoho iného. Keď som bola mladšia, chodila som s množstvom dievčat. Milujem to.“ Momentálne je však Drew už tretíkrát vydatá, jej manželom je umelecký konzultant Will Kopelman, s ktorým má dve dcéry.

Drew Barrymoreová
Zobraziť galériu (6)

Neil Patrick Harris

Zrejme najobľubenejší člen kamarátskej pätice seriálu Ako som spoznal vašu matku prekvapil tisíce svojich fanúšikov v roku 2006 vyhlásením: „Som rád, že môžem rozptýliť akékoľvek dohady alebo mylné predstavy a som hrdý, že môžem povedať, že som spokojný homosexuál, ktorý žije svoj život naplno a šťastne a že robím prácu, ktorú milujem súžasnými ľuďmi.“ V roku 2007 sa už na červenom koberci pri príležitosti odovzdávania cien Emmy objavil so snúbencom Davidom Burtkom, čím potvrdili svoj vzťah. V šou Ellen DeGeneres povedal, že s Burtkom randil už od roku 2004. V roku 2010 sa šťastnému páru narodili dvojičky, syn Gideon Scott a dcérka Harper Grace, ktoré im vynosila náhradná matka.

Neil Patrick Harris, David
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Michelle Rodriguez

Michelle v roku 2000 zrušila zásnuby s moslimským priateľom, ktorý od nej žiadal zmenu viery. Následne šťastie skúšala so svojimi hereckými kolegami Vinom Dieselom a Olivierom Martinezom. V roku 2006 v rozhovore pre časopis Cosmopolitan prezradila, že síce nie je lesbičkou, ale skúšala to už s oboma pohlaviami. Nasledujúce roky sa v médiách pravidelne objavovali články, v ktorých bola Michelle označovaná za lesbičku, či bisexuálku, no samotná herečka tieto vyhlásenia tvrdošijne odmietala. Až v roku 2013 otvorene priznala „Skúšala som oboje. Vždy robím, čo sa mi páči. Som príliš zvedavá, aby som len sedela a nič neskúsila. Muži sú zaujímaví. Takisto aj kočky.“ Michelle neskôr priznala, že aj ona starne a jednoducho chcela byť k sebe úprimná a vyskúšať, čo sa stane. Podľa jej vlastných slov dúfala, že jej konanie pomôže iným ľuďom v podobnej situácii. „Možno moje veľkohubé a otvorené priznanie inšpiruje niekoho iného, aby spravil to isté,“ povedala.

Michelle Rodriguez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Matt Bomer

Hollywoodsky krásavec hviezdi vo filme Magic Mike, snímke zo striptérskeho prostredia, kde sa to sexi chlapmi len tak hemží. Kto by bol hádal, že modrooký sympaťák je od roku 2011 manželom novinára Simona Hallsa, s ktorým má troch synov. Verejne sa k svojej orientácii priznal až v roku 2012, keď pri preberaní ocenenia poďakoval manželovi i synom. V tom istom roku získal aj ocenenie za svoju prácu pre organizáciu, ktorá sa snaží bojovať proti diskriminácii, obťažovaniu a šikanovaniu ľudí na základe ich sexuálnej orientácie a rodovej identity.

Matt Bomer
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: wikia.com)

Portia de Rossi

Portia bola v minulosti vydatá za amerického dokumentaristu Mela Metcalfa, čo bolo súčasťou jej plánu získať zelenú kartu. V súvislosti s týmto maželstvom sa ale vyjadrila, že to očividne nebola správna vec. V roku 2010 v americkej šou Good Morning America vysvetlila, že ako mladá herečka sa bála priznať k svojej homosexualite. Neskôr priznala, že väčšina jej rodiny a kolegov zo seriálu Ally McBeal ani netušila, že je lesbička, až kým v bulvári nenašli fotografie Portie s jej vtedajšou priateľkou Francescou Gregorini. V roku 2008 sa vydala za americkú moderátorku Ellen DeGeneres a v roku 2011 sa jej už ako pani Portii Lee James DeGeneres splnil sen a stala sa americkou občiankou.

Portia de Rossi a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Neil Patrick HarrisWentworth MillerDrew BarrymoreMatt BomerPortia de RossiMichelle Rodriguez
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu