Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česká herečka má slabosť na Slovákov: Z ktorého fešáka bola hotová?

Alena Mihulová Zobraziť galériu (3)
Alena Mihulová (Zdroj: SITA)

Česká herečka Alena Mihulová mala po celý čas nakrúcania filmu Domácí péče veľkú slabosť na slovenských kolegov. „Mali sme v štábe úžasných Slovákov. Majster zvuku Peter Surový a ďalší... Hlavne zvukári, tí mi po celý čas veľmi pomáhali,“ poznamenala Mihulová, ktorá vraj počas nakrúcania jednému z nich dokonca takmer ublížila.

„V scéne, kde padám do hrobu, som skoro jedného z nich prizabila. Našťastie bol pohotový. Ja som totiž pôvodne vôbec nemala do tej jamy spadnúť. On chudák ležal dole s mikrofónom v ruke a ja som sa zrazu pošmykla a letela som dva metre po chrbte za ním. Len som v tej chvíli zaregistrovala jeho vydesený pohľad a že sa rýchlo pretočil, aby som tam mala miesto. Mala som šťastie, predtým tam boli totiž dosky, na ktorých stála kamera. Kým som spadla, ich už našťastie dali preč,“ zasmiala sa na adrenalínovom zážitku herečka.

Alena Mihulová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Zvukári jej vraj ochotne asistovali aj pri scénach, kde hrá na klavíri a spieva. „Nainštalovali mi odposluchy, aby som sa počula, boli proste skvelí,“ dodala sympatická rodáčka z Brna, ktorej podľa vlastných slov okrem toho veľmi imponoval aj herecký výkon slovenského kolegu Mariána Mitaša. „Keď som Mariána uvidela na pľace, ako mi prvýkrát hovorí, čo mi našli v bruchu, oznamuje mi diagnózu a tvrdí, že pre mňa vlastne nemá žiadne riešenie, bola som z neho naozaj unesená. Točili sme to na sklonku dňaasidesať minút pred koncom zmeny, padalo už svetlo a ja som volala SOS na Slávka (režiséra Slávka Horáka, pozn. red.), pretože sme mali vymyslených niekoľko variantov, ako to urobiť a ja som si z nich nevedela v tej rýchlosti vybrať. Bála som sa, že to pokazím, bolo to také dôležité miesto...,“ opísala krušnú chvíľu Mihulová.

Marián Mitaš
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: markiza.sk)

„Marián však zahral toho doktora tak nádherne a naozajstne, že keď som sa mu počas tej scény zadívala do očí, hneď som vedela, že máme vyhraté. Neskôr ma
na zámočku, kde som počas nakrúcania bývala, dostihli pochybnosti, či som to predsa len zahrala dobre, no vzápätí som si povedala, že ak aj nie, Marián bol taký dobrý, že ak to inak nepôjde, môžu celú tú scénu predsa postaviť na ňom,“
podotkla herečka.

Viac o téme: Domácí péčeAlena MihulováMarián Mitaš
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu