Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tarantina vyjde protest proti policajtom draho, tvrdia: Ublížime mu ako najviac vieme!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

Najväčší policajný zväz v Spojených štátoch pohrozil filmovému režisérovi Quentinovi Tarantinovi nepríjemným "prekvapením", ktoré ho vraj postihne ešte pred Vianocami, a to za jeho slová o policajnej brutalite. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Výkonný riaditeľ profesijnej policajnej organizácie Fraternal Order of Police, Jim Pasco, povedal vo štvrtok časopisu Hollywood Reporter, že "najdôležitejší je prvok prekvapenia". "Čas a miesto sa objavia a my sa pokúsime mu ublížiť jediným spôsobom, ktorý je preňho dôležitý, a to je ekonomicky," vyhlásil. Podľa jeho slov k tomu dôjde niekedy odteraz do premiéry filmu The Hateful Eight (Osem hrozných), ktorá bude na prvý sviatok vianočný.

Tarantina vyjde protest proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

Viaceré policajné organizácie už povedali, že budú Tarantinov film bojkotovať po tom, ako sa režisér zúčastnil v októbri na protestnom zhromaždení proti policajnej brutalite, kde vyhlásil, že protestuje proti "vražde" a aby ukázal, že je "na strane zavraždených".Šéf newyorského policajného združenia Patrolmen's Benevolent Association Pat Lynch povedal, že Tarantino "nenávidí policajtov".


Mohlo by vás zaujímať: Hviezdne spojenie: Na toto sa môžeme tešiť v Tarantinovej novinke


Republikánsky kongresman Ted Poe označil vyjadrenia režiséra za "idiotské" a zdôraznil, že "povzbudzujú k zlému a k trestnej činnosti proti policajtom".Tarantino sa bránil, že "nie je proti polícii" ako takej. Vo vysielaní televízie MSBNC v stredu upozornil, že polícia bojom s ním zatienila "fakt, že občania stratili dôveru v políciu".

Tarantina vyjde protest proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Každého, kto prizná, že je tu problém v oblasti polície v tejto krajine, dnes považuje polícia za súčasť tohto problému - či som to ja, (starosta New Yorku) Bill de Blasio alebo prezident Barack Obama," citovala Tarantina agentúra AP.Tarantino režíroval filmy ako Kill Bill, Divoký Django, Pulp Fiction či televízny seriál Kriminálka Las Vegas.

Vyjadrenie Tarantina na adresu policajtov: Vrahov musíme nazývať vrahmi!

Viac o téme: Quentin Tarantino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu