Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezdy Teórie veľkého tresku: Čo robili pred úspešným seriálom?

Teória veľkého tresku Zobraziť galériu (8)
Teória veľkého tresku (Zdroj: CBS)

Hviezdy seriálu Teória veľkého tresku sa akoby zo dňa na deň stali neuveriteľne známymi osobami s množstvom fanúšikov. Partia trochu uletených vedcov a ich priateľov síce vyzerá ako novinka, no ich predstavitelia si už čo-to preskákali. Viete, čo títo herci robili ešte predtým, ako naskočili do víru úspešného sitcomu?

Kaley Cuoco

Kaley Cuoco, Čarodejnice
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Ako Penny vTeórii veľkého tresku si vyslúžila množstvo ocenení divákov aj kritikov. Nebolo to však vždy tak. Kariéru si začala budovať už od útleho detstva, keď ako šesťročná robila modelku aorok neskôr sa objavila vo svojom prvom filme – Pohyblivý piesok. Stala sa súčasťou niekoľkýchfilmov iseriálov, no stala sa známou až vďaka seriálu 8 jednoduchých pravidiel. Neskôr sa pridala kobľúbenému seriálu Čarodejnice ako zverenkyňa sestier Halliwellových. Až do Teórie veľkého tresku to bola jej najvýznamnejšia rola. Teraz si však na to málokto spomenie, veď momentálne už deviatu sériu stvárňuje neschopnú herečku, ktorá vniesla štipku normálnosti do podivného života vedcov.


Hviezda Teórie veľkého tresku sa kajá: Jej slová urazili feministky


Johnny Galecki

Johnny Galecki, Vianočné prázdniny
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Warner Bros)

Predtým, než sa Johnny objavil vseriáli Teória veľkého tresku, bol jeho najznámejšou postavou David Healy zo seriálu Roseanne. Keď mal štrnásť rokov zahral si vbláznivom sviatočnom dobrodružstve Vianočné prázdniny. Stvárnil vňom Rustyho – syna nezabudnuteľného Clarka Griswolda. (Tento rok sme sa dočkali letnej obdoby tejto komédie, tentoraz však už dospelého Rustyho hral Ed Helms.) Objavil sa vo viacerých seriáloch či filmoch, no väčšej hlavnej úlohy sa nedočkal. Osudným mu bol návrat na divadelné dosky, kde si ho všimli tvorcovia Teórie veľkého tresku. Akonečne sa tak zhostil jednej zhlavných postáv ako šikovný fyzik amálo spoločenský Leonard Hofstadter.

Jim Parsons

Jim Parsons, Precitnutie v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miramax)

Jeho výkon vTeórii veľkého tresku, kde stvárňuje nenapodobniteľného Sheldona Coopera, je považovaný za hlavný dôvod, prečo je seriál úspešný. Za túto rolu si vyslúžil viacero významných ocenení, no nie je to jeho prvá podivná postava. Vstrelenej romantickej tragikomédii Precitnutie vGarden State si zahral Tima, ktorý randil smatkou svojho kamaráta, bol rytieromaplynule ovládal klingonský jazyk. Okrem filmových či seriálových úloh sa objavoval vdivadle adokonca pracoval aj ako asistent vMicrosoft SideWalk vHoustone.


Vedia všetko a ešte oveľa viac: Pozrite si najväčších filmových mudrlantov


Simon Helberg

Simon Helberg, Popoluška
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Warner Bros)

Až do prepuknutia Big Bang mánie bol Simon Helberg radovým hercom. Mohli ste ho vidieť vmnožstve seriálov aveľkých filmoch vepizódnych postavách. Herecké schopnosti zjavne získal od rodičov, ktorí sú rovnako herci. Pred Teóriou veľkého tresku získal čierny pás vkarate (ako deväťročný), ale sa stal aj profesionálnym pianistom. Nudný život veru nemal ani predtým ani potom, ako sa predstavil vroli počítačového akomiksového maniaka Howarda Wolowitza.

Kunal Nayyar

Kunal Nayyar, NCIS
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: CBS)

Ak niekomu zmenila Teória veľkého tresku život, tak je to Kunal Nayyar (+milióny fanúšikov). Dovtedy sme ho mohli zbadať vmálo známej romantickej komédii S.C.I.E.N.C.E avkriminálnom seriáli NCIS, kde vjednej epizóde stvárnil teroristu Youssefa Zidana. Väčšinu detstva adospievania prežil vIndii, kde sa venoval svojim záľubám aštúdiu. Vynikal najmä vbedmintone akrikete. Neskôr sa presťahoval do Spojených štátov atam študoval ekonómiu aj herectvo. Aaj keď vseriáli trpí neschopnosťou rozprávať sa speknými ženami, vsúkromí mu to určite problém nerobí, keďže sa oženil sNehou Kapur, miss India zroku 2006.


Hviezda z Teórie veľkého tresku si zahrá v kultovom horore


Mayim Bialik

Mayim Bialik, MacGyver
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Sheldonova spriaznená duša doktorka Amy Farrah Fowler má so svojou predstaviteľkou spoločnú vášeň pre vzdelanie. Mayim Bialik totiž ešte pred Teóriou veľkého tresku získala bakalársky titul zhebrejčiny ažidovských štúdií aneskôr si spravila doktorát zneurovedy. Okrem toho sa stala súčasťou viacerých seriálov či filmov. Okrem iných sa objavili aj vseriáli MacGyver, Vsiedmom nebi či Kosti.

Melissa Rauch

Melissa Rauch
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: insharepics.info)

Skôr ako sme si ju stihli obľúbiť vpostave drobnej no húževnatej Bernadette Maryann Rostenkowski, si značný úspech vyslúžila ako stand-up komička. Vystupovala už počas štúdia avsólovom predstavení The Miss Education of Jenna Bush si dokázala získať zpreplnených sál obrovské ovácie aneskôr aj ocenenia.

Viac o téme: Teória veľkého treskuJim ParsonsJohnny GaleckiKaley Cuoco
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu