Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Famózny Johnny Depp: Milujú ho kritici, diváci a bláznivé filmové roly

Johnny Depp vo filme Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža Zobraziť galériu (7)
Johnny Depp vo filme Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža (Zdroj: http://www.superiorpics.com)

Bezpochyby je Johnny Depp jednou z najväčších hviezd Hollywoodu a tomu zodpovedajú aj jeho filmové roly. Dá sa povedať, že čím bláznivejšie charaktery hrá, tým viac ho diváci milujú. No nesmieme zabudnúť ani na jeho seriózne postavy, pretože aj tie stvárnil ako pán herec. Či vážny alebo strelený, tieto filmy mu priniesli najzaujímavejšie úlohy.

Nožnicovoruký Edward

edward scissorhands
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: edward scissorhands movie)

Úplne prvá zmnohých spoluprác medzi Johnnnym Deppom arežisérom Timom Burtonom ostáva medzi fanúšikmi favoritom. Navyše si túto snímku obľúbili aj kritici. Umelo vytvorený muž Edward má síce hrôzostrašný výhľad aostré ruky, no je mimoriadne jemný. Ujme sa ho rodina žijúca na predmestí, kde zažíva problémy každodenného života. Pôvodne vraj mal túto postavu hrať Tom Cruise, no keďže sa dožadoval šťastného konca, Tim Burton nakoniec vybral Deppa, ktorý sa na úlohu pripravoval pomocou nemých filmov Charlieho Chaplina. Aj keď sa Depp predstavil vobrovskom množstve filmov vpodivných úlohách, práve postava Nožnicovorukého Edwarda je asi najviac pamätnou.


Piráti z Karibiku bez Deppa? Nemysliteľné... tvorcovia to však videli inak


Piráti Karibiku

Piráti Karibiku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: filmoria.co.uk)

Aj keď spočiatku nikto nevkladal do tohto filmu nádeje, prvý film zo série vo výsledkoch dosť prekvapil. Za reč stojí najmä prevtelenie sa Johnnyho Deppa do postavy podivínsky nepredvídateľného kapitána Jacka Sparrowa. Vtejto rolepredviedol neuveriteľný výkon, za ktorý si vyslúžil viacero ocenení inominácií na Oscara. Veď dať nový smer originálnemu záporakovi avytvoriť zneho komického obľúbenca so zvláštnymi maniermi potrebuje poriadnu dávku talentu. Ďalšie časti už síce strácali na diváckej obľúbenosti acelkovej zaujímavosti, no kapitán Sparrow je obľúbený stále.

Sweeney Todd: Diabolský holič zFleet Street

Sweeney Todd, Johnny Depp
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Paramount Movies)

Teatrálny holič Sweeney Todd vpodaní fantastického Johnnyho Deppa má plán ako pomstiť minulosť. Bol nespravodlivo odsúdený apätnásť rokov mu zničilo rodinu, preto predstiera, že je niekto iný. Aby utajil svoju totožnosť, je nútený zabiť. Ana zakrývaní vraždy si spolu spani Lowettovou vytvoria biznis – predávajú mäsové šatôčky plnené ľudským mäsom. Temný muzikálový horor má typické burtonovské črty apreto nesmel chýbať ani Johnny Depp, pričom šlo už oich šiesty spoločne vytvorený celovečerný film. Pôvodne sa ale mal réžie ujať Sam Mendes avtedy by sa hlavnej úlohy zhostil Russel Crowe.


Johnny Depp šokoval Hollywood kontroverzným vyjadrením: Oscara vyhrať nechcem!


Hľadanie Krajiny – Nekrajiny

Hľadanie Kraijny-Nekrajiny, Johnny Depp
Zobraziť galériu (7)

Príbeh zlondýnskeho prostredia zo začiatku 20. storočia bol inšpirovaný životom dramatika Jamesa Barrieho, ktorého životným dielom bol Peter Pan. Aj keď bol Deppov výkon divákmi spočiatku málo oceňovaný, vočiach kritikov bol tento film úspešný a premenil viacero nominácií. Po bláznivom pirátovi Jackovi sa musel preorientovať na šarmantného avcelku milého autora, ktorý namiesto merateľného úspechu chcel divákov dostať do svojho sveta fantázie, do Krajiny – Nekrajiny. Jednoduchá pán herec nesklamal ani ako Peter Pan vreálnom svete.

Čo žerie Gilberta Grapea

Čo žerie Gilberta Grapea,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Mladý Johnny Depp vkombinácii sešte mladším Leondardom DiCapriom divákom vtomto filme zahrali majstrovský herecký koncert. Hlavný hrdina Gilbert má na starosti retardovaného brata, popri tom pracuje vobchode azrazu sa vmeste objaví krásne dievča, čo mu život rozhodne neuľahčí. Úprimný filmový portrét bojujúcej rodiny žijúcej vmalom mestečku si vo väčšine prípadov získal veľmi pozitívne hodnotenia. Práve stvárnenie Gilberta ukázalo Deppove všestranné herecké nadanie, čo využil vkariére aj neskôr.


Tak toto by ste nečakali: Čím väčšia hviezda, tým zvláštnejšie záľuby


Charlie atováreň na čokoládu

Charlie a továreň na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Vúlohe svojského továrnika Willyho Wonka si už ani nevieme predstaviť namiesto Johnnyho Deppa niekoho iného, no na jeho mieste mohli byť iné veľké mená ako Steve Martin, Robin Williams, Jim Carrey a iní. Veľkovýrobca čokolády vyhlási súťaž, ktorej víťazi môžu nazrieť do jeho tajomnej továrne. Dobrodružná cesta po útrobách továrne je prepletená množstvom najrozličnejších sladkostí vysokej kvality. Neskôr Johnny Depp priznal, že má oveľa radšej lacnú čokoládu, ktorá sa používa na výrobu veľkonočných zajacov.

Viac o téme: Nožnicovoruký EdwardPiráti KaribikuJohnny DeppSweeney ToddČo žerie Gilberta Grapea
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu