Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nový Rocky kritikov presvedčil: Predpovedajú mu obrovský úspech

Sylvester Stallone a Micheel B. Jordan Zobraziť galériu (3)
Sylvester Stallone a Micheel B. Jordan (Zdroj: SITA)

Väčšinu svojej kariéry bol Sylvester Stallone terčom posmechu ako svalovec s ťažkopádnym vyjadrovaním a obmedzenou škálou emócii, ktorý - i podľa vlastných slov - natočil niekoľko „naozaj príšerných filmov“. Jeho najnovší návrat do najobľúbenejšej roli mu ale dáva úplne nečakanú šancu na zisk ďalšieho Oscara, napísali noviny The Times.

Uplynulo 39 rokov, odkedy Stallone spôsobil jedno z najväčších prekvapení v histórii udeľovania Oscarov keď snímka Rocky - príbeh o boxerovi - outseiderovi z Philadelphie, ktorú sám napísal a zahral si v nej - získala najprestížnejšiu zlatú sošku v kategórii Najlepší film. Porazil tak kritikmi oceňovanú drámu Taxikár, film Všetci prezidentovi muži i snímku Network.

Sylvester Stallone
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.huffingtonpost.com)

Stallone boli nominovaný tiež na Oscara za hlavnú mužskú rolu, ale toto ocenenie pripadlo Petrovi Finchovi za je stvárnenie pomäteného televízneho moderátora vo filme Network. Finch sa pritom stal prvým a zatiaľ i jediným hercom, ktorý získal cenu posmrtne. Zomrel totiž na srdcový infarkt v hotelovej hale v Beverly Hills len niekoľko týždňov pred udeľovnaním Oscarov.


Mohlo by vás zaujímať:Sylvester Stallone prekonal všeličo: Skončil na ulici a takmer zomrel!


Od tej doby Stallone ľuďom, ktorí o Oscaroch rozhodujú, vrásky na čele nerobil, ale teraz, vo veku 69 rokov, dostáva pozitívne reakcie za svoje siedme vystúpenie v roli Rockyho Bolbou vo filme Creed. Ide o prvý film, ktorý vznikol ako voľné pokračovanie série Rockyho, a je tiež prvým, ktorý nenapísal ani nerežíroval Stallone.

Sylvester Stallone a Michael
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Sylvester Stallone možno práve uštedril knock-out celej kategórii hercov vo vedľajšej úlohe,“ napísal denník Variety. Návštevníci kín budú o Stallonovom výkone hovoriť ešte celé dni po zhliadnutí filmu, uviedol filmový kritik Mick LaSalle píšuci zo San Francisco Chronicle. „Jeho stvárnenie Rockyho ako starého a unaveného muža, ktorý sa prebojoval k skutočnej múdrosti, je precítené, ale v žiadnom prípade otrepané,“ dodal LaSalle.

Stallone zavesil boxerské rukavice Rockyho na klinec v roku 2006. Aby túto postavu povolal späť z filmového odpočinku, musel ho prehovoriť 29 ročný režisér Ryan Coogler, ktorého jediným predchádzajúcim filmom je cenami ovenčený Fruitvale Station z roku 2013.

Viac o téme: OscarSylvester StalloneCreedRocky Balboa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu