Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Stallone dáva ďalšie KO: Siedmy Rocky má na Oscaroch najväčšiu šancu!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: internet)

Po väčšinu svojej kariéry bol Sylvester Stallone terčom posmechu ako svalovec s ťažkopádnym vyjadrovaním a obmedzenou škálou emócií, ktorý - aj podľa vlastného mienky - nakrútil niekoľko "naozaj príšerných filmov". Jeho najnovší návrat do najobľúbenejšej role mu však dáva úplne nečakanú šancu na ďalšieho Oscara, napísal denník The Times.

Uplynulo 39 rokov, čo Stallone spôsobil jeden z najväčších popraskov v histórii udeľovania filmových Oscarov. Snímka Rocky - príbeh o boxerovi-outsiderovi z Filadelfie, ktorý sám napísal a v ktorom hral - získal sošku za najlepšiu snímku. Porazil tak kritikmioceňovanúdrámuTaxikár, film Všetci prezidentovi muži a Network.

Stallone dáva ďalšie KO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

Stallone bol nominovaný aj na Oscara za hlavnú mužskú úlohu, ale toto ocenenie pripadlo Peterovi Finchovi za jeho stvárnenie pomäteného televízneho moderátora vo filme Network (česky sa vysielal aj ako Televízna spoločnosť).

Finch sa pritom stal prvým, ktorý cenu získal posmrtne; zomrel na srdcový infarkt v hotelovej hale v Beverly Hills len niekoľko týždňov pred udeľovaním Oscarov.Od tej doby Stallone ľuďom, ktorí o Oscaroch rozhodujú, vrásky na čele nerobil. Noteraz, vo veku 69 rokov, žne vrelé reakcie za svoje siedme vystúpenie v úlohe Rockyho Balbouvo filme Creed. Ide o prvý film, ktorý vznikol ako voľné pokračovanie série Rockyho, a je tiež prvým, ktorý nenapísal ani nerežíroval Stallone.
Stallone dáva ďalšie KO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať:Zaujali viac: Týchto filmových záporákov máme radšej než hlavných hrdinov


"Sylvester Stallone možno práve uštedril knock-out celej kategórii hercov vo vedľajšej úlohe," napísal denník Variety. Návštevníci kín budú o Stallonovomvýkone hovoriť ešte celé dni po zhliadnutí filmu, uviedol filmový kritik Mick LaSalle píšuci pre denník San Francisco Chronicle.

Stallone dáva ďalšie KO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

"Jeho stvárnenie Rockyho Balbouako starého, unaveného muža, ktorý sa prebojoval k skutočnej múdrosti, je precítené, ale v žiadnom prípade otrepané," dodal LaSalle.

Stallone dáva ďalšie KO:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

Stallone zavesil boxerské rukavice Rockyho Balboa na klinec v roku 2006. Aby túto postavu povolal späť z filmového odpočinku, nechal sa prehovoriť od dvadsaťdeväťročného režiséra Ryana Cooglera, ktorého jediným predchádzajúcim filmom je cenami ovenčený z roku 2013.

Trailer k prvému filmu Rocky (1976)

Viac o téme: OscarSylvester StalloneRocky Balboa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu