Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chcete sa dotknúť hercovej duše? Tento týždeň bude dvíhať vaše telefóny

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Americký herec Shia LaBeouf si otvoril v galérii Fact v anglickom Liverpoole call centrum. Počas tohto týždňa, od štvrtka do nedele, bude v rámci performance art projektu #TOUCHMYSOUL (v preklade Dotkni sa mojej duše) odpovedať na telefonáty ľudí, ktorí sa chcú rozprávať a "dotknúť jeho duše".

Projekt, na ktorom pracuje s fínskou umelkyňou Nastjou Säde Rönkkö a Angličanom Lukeom Turnerom, je súčasťou väčšej výstavy zvanej Follow (v preklade Nasleduj) zameranej na imidž a identitu ľudí na sociálnych sieťach. Záujemcovia môžu okrem telefonátov navštíviť call centrum priamo v galérii alebo ho sledovať prostredníctvom online vysielania na webstránke www.touchmysoul.net.

Chcete sa dotknúť hercovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"Je v tom živočíšna potreba vyjadriť lásku, ktorú nemôžem vyjadriť vo filme. Po Transformeroch alebo po veciach, ktoré som robil so Stevenom Spielbergom, som sa cítil obmedzený. Nie, že by som nimi pohŕdal, ale nebola tam žiadna kontrola nad kreativitou," povedal 29-ročný rodák z Los Angeles pre denník the Guardian.

Chcete sa dotknúť hercovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Herec má za sebou niekoľko hraných umeleckých projektov. Okrem #TOUCHMYSOUL sa napríklad ukázal s papierovým vreckom na hlave s nápisom "Už nie som slávny" na premietaní filmu Nymfomanka (2013) v Berlíne alebo streamoval na internete, ako pozerá všetky svoje filmy.


Mohlo by vás zaujímať: Súdy, traumy, liečenia... Vylieči nový film hviezdu Transformerov z jeho trápenia?


Chcete sa dotknúť hercovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Shia LaBeouf zaujal v roku 2004 vo filme Ja, robot. Neskôr si zahral v snímkach Constantine (2005), Atentát v Ambassadore (2006) a celosvetovú popularitu mu priniesol prvý film zo série Transformers (2007). Nasledovali úlohy v snímkach Disturbia (2007), Oko dravca (2008), Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008), New York, milujem ťa (2008), Transformers: Pomsta porazených (2009), Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010), Transformers 3 (2011), Zem bez zákona (2012), Pravidlá mlčania (2012), The Necessary Death of Charlie Countryman (2013) či už spomínanom dvojdielnom filme Nymfomanka. Vlani ho diváci a diváčky mohli vidieť vo vojnovej dráme Železné srdce, v ktorej si zahral po boku Brada Pitta, Logana Lermana či Michaela Peňu.

Viac o téme: Shia LaBeoufTouch my soul
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu