Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Adrenalínový fešák DiCaprio: Opäť unikol smrti!

Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (2)
Leonardo DiCaprio (Zdroj: SITA)

Americký herec Leonardo DiCaprio v rozhovore pre magazín Wired prezradil, že sa už trikrát ocitol v situácii, keď mu bezprostredne hrozila smrť. Štyridsaťjedenročný rodák z Los Angeles v roku 2006 prežil nebezpečné stretnutie so žralokom belavým (Carcharodon carcharias), ktorý polovicou tela uviazol s hercom v klietke, takmer neprežil zoskok s padákom a taktiež bol na palube lietadla, ktorému vybuchol motor.

"Ak majú mačky deväť životov, tak ja som ich už asi niekoľko využil. Keď som sa potápal v Juhoafrickej republike, tak mi do klietky skočil žralok belavý, pričom bol polovicou tela vo vnútri a snažil sa ma pohrýzť. Bol odo mňa asi pol metra," uviedol herec, ktorý následne opísal, ako museli núdzovo pristáť s lietadlom po tom, ako mu vybuchol motor.

"Leteli sme do Ruska a ja som na vlastné oči videl, ako nám vybuchol motor. Sedel som a pozeral som sa na krídlo, ktoré zrazu explodovalo. Bolo to neskutočné. Následne na pár minút vypli všetky motory, takže sme leteli v úplnom tichu a ani nikto v lietadle nič nehovoril. Potom motory znova naštartovali a núdzovo sme pristáli v New Yorku," vysvetlil.

DiCaprio nakoniec opísal aj spomínaný zoskok s padákom. "Bol to tandemový zoskok. Najprv sme skúsili otvoriť prvý padák, ale bol zamotaný, a tak sme ho odrezali. Potom sme ďalej padali asi päť alebo desať sekúnd. Ani mi nenapadlo, že máme ešte jeden padák, a tak som si myslel, že zomrieme. Vtedy však inštruktor uvoľnil druhý padák, no aj ten bol zamotaný. Začal ním preto mykať, až kým sa mu ho nepodarilo rozmotať. Potom mi však povedal, že pri dopade si pravdepodobne dolámeme nohy, čo sa ale nakoniec nestalo," dodal.

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Leonardo Wilhelm DiCaprio si vyslúžil chválu kritiky už na začiatku hereckej kariéry za výkony v snímkach Zo života chlapca (1993), Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Basketbalistov denník (1995), Rómeo a Júlia (1996) či Marvinova izba (1996). Celosvetovo sa však preslávil zásluhou blockbusteru Titanic (1997), v ktorom si zahral po boku Kate Winslet. S ňou sa po jedenástich rokoch ukázal aj v romantickej dráme Núdzový východ (2008).

DiCaprio má na konte päť nominácií na Oscara a jedenásť na Zlatý glóbus, pričom zatiaľ dve z nich sa mu podarilo premeniť na víťazstvo, a to v roku 2005 vďaka snímke Letec (2004) a v roku 2014 za výkon vo filme Vlk z Wall Street (2013). Tretí Zlatý glóbus môže pridať budúci mesiac za drámu The Revenant (2015). Zahral si tiež v snímkach Pláž (2000), Gangy New Yorku (2002), Chyť ma, ak to dokážeš (2002), Na druhej strane (2006), Krvavý diamant (2006), Pavučina lží (2008), Počiatok (2010), Prekliaty ostrov (2010), J. Edgar (2011), Divoký Django (2012) alebo Veľký Gatsby (2013).

Viac o téme: Leonardo DiCaprio
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu