Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najprv bojkot filmu, teraz sláva: Tarantino má hviezdu na Hollywoodskom chodníku

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Americký režisér a scenárista Quentin Tarantino má od pondelka hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Päťdesiatdvaročný rodák z Knoxville dostal hviezdu s poradovým číslom 2569, ktorú umiestnili pred TCL Chinese Theatre. Filmára na ceremoniáli sprevádzali okrem iných napríklad Samuel L. Jackson, Zoë Bell, Demián Bichir, Pam Grier, Jennifer Jason Leigh či Tim Roth.

"To, že som členom tejto komunity, neberiem na ľahkú váhu. Som šťastný, že mám svoju hviezdu na Chodníku slávy spolu so všetkými ďalšími ľuďmi, ktorí v tomto meste vykonali úžasné veci," vyhlásil Tarantino.

Najprv bojkot filmu, teraz
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať: Tarantina vyjde protest proti policajtom draho, tvrdia: Ublížime mu ako najviac vieme!


Quentin Jerome Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali tiež za réžiu tohto filmu a za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django z roku 2012.

Najprv bojkot filmu, teraz
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Okrem toho má na konte i filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Kill Bill (2003, 2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a Osem hrozných (2015), pričom sa podieľal aj na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City - mesto hriechu (2005).

Najprv bojkot filmu, teraz
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: HollywoodQuentin TarantinoChodník slávy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu