Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nad Oscarmi visí obrovský mrak kritiky: K bojkotu sa pridal aj Will Smith

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

Americký herec Will Smith dnes oznámil, že aj on bude budúci mesiac bojkotovať slávnostné odovzdávanie filmových Oscarov. Pripojil sa tak k svojej manželke Jade Pinkett Smithovej či ku slávnemu režisérovi Spikeovi Leemu, ktorí sa rozhodli Oscarov nezúčastniť na protest proti mizivému počtu nominovaných inej než bielej pleti. Napríklad vo všetkých hereckých kategóriách sa už druhým rokom neobjavil nikto tmavej pleti.

"Moja manželka tam nejde a vyzeralo by podivne, keby som sa objavil po boku Charlize Theronovej," povedal Smith v dnešnom relácii televízie ABC Good Morning America. "Hovorili sme o tom, ale v tejto situácii by nám nerobilo dobre tam stáť a tváriť sa, že všetko je v poriadku."

Nad Oscarmi visí obrovský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Smith, ktorého minula nomináciaza futbalovúdráma Diagnóza: Šampión, pritom trvá na tom, že jeho rozhodnutie bojkotovať odovzdávania Oscarov nemá nič spoločného s ním osobne. "Ide o deti, ktoré sa na ten program budú pozerať a neuvidianikoho, kto by ich tam zastupoval," dodal.


Mohlo byvás zaujímať: Tohtoročné udeľovanie Oscarov budú bojkotovať: Toto naštvalo niektorých umelcov


O bojkoteceremónie uvažuje tiež jeden z nominovaných - Mark Ruffalo bojujúcio sošku za vedľajšiu úlohu vo filme Spotlight. "Zvažujemto," povedal Ruffalo BBC News. "Ráno sa zobudím a premýšľam, ako toto najlepšie vyriešiť," dodal Ruffalo.

Nad Oscarmi visí obrovský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ak by sa niekto z nominovaných pripojil k bojkotu, znamenalo by to novú kapitolu v silnejúcej vlne kritiky na adresu Oscarov. Aj vlani sa objavovaloobdobná volanie po bojkote, ale Spike Lee a Will Smith s manželkou sú prvýmizo známych osôb, kto chce túto hrozbu skutočne vyplniť.

Viac o téme: OscarWill Smith BojkotJada Pinkett Smith
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu