Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prestížny klub na rozhodol: Mužom roka je tento talentovaný herec a vizionár

Joseph Gordon-Levitt Zobraziť galériu (5)
Joseph Gordon-Levitt (Zdroj: SITA)

Študenti divadelného klubu Harvardovej univerzity Hasty Pudding Theatricals udelili titul Muž roka 2016 americkému hercovi Josephovi Gordon-Levittovi. Informovali o tom zástupcovia združenia.

"Sme nadšení, že si môžeme uctiť umelca, ktorý nie je iba talentovaným hercom, no tiež vizionárom, ktorý vybudoval revolučnú platformu pre tvorbu umenia a jeho distribúciu," uviedli vo vyhlásení. Ceremoniál, na ktorom si 34-ročný rodák z Los Angeles cenu prevezme, sa uskutoční v piatok 5. februára v americkom meste Cambridge.

Joseph Gordon-Levitt s režisérom Robertom Zemeckisom
Zobraziť galériu (5)
Joseph Gordon-Levitt s režisérom Robertom Zemeckisom  (Zdroj: SITA)

Titul Žena roka alebo Muž roka klubu Hasty Pudding Theatricals získavajú umelci, ktorí sa trvalo a pôsobivo zapísali do sveta zábavného priemyslu. Začiatkom januára predstavitelia klubu informovali, že titul Žena roka 2016 dostane americká herečka Kerry Washington.

Joseph Gordon-Levitt
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať: Film Na lane šokoval divákov: Závraty a nevoľnosť počas premiéry!


Minulý rok združenie ocenením poctilo Amy Poehler, pred ňou to boli Helen Mirren, Marion Cotillard, Claire Danes, Julianne Moore, Anne Hathaway či Renée Zellweger. Mužom roka sa stal vlani Chris Pratt, jeho predchodcami sú Kiefer Sutherland, Jason Segel, Justin Timberlake, James Franco, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert de Niro, Harrison Ford či Anthony Hopkins.

Minulý rok zažiaril v snímke Na lane o známom povrazochodcovi Phillipovi Pettitovi
Zobraziť galériu (5)
Minulý rok zažiaril v snímke Na lane o známom povrazochodcovi Phillipovi Pettitovi  (Zdroj: SITA)

Joseph Gordon-Levitt je známy z filmov Halloween: H20 (1998), 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím (1999), Bláznivý (2001), G. I. Joe (2009), Počiatok (2010), Premium Rush (2012), Návrat Temného rytiera (2012), Looper (2012) či Na lane (2015). Zahral si aj v seriáloch Doktorka Quinnová (1993 - 1998), Takí normálni mimozemšťania (1996 - 2001), Tie roky sedemdesiate... (1998 - 2006) alebo Vražedné čísla (2005 - 2010).

Joseph Gordon-Levitt
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať: Herci, ktorí hviezdia nielen na plátne: Roztočia to aj s mikrofónom


Za stvárnenie Toma Hansena v 500 dní so Summer (2009) ho nominovali na Zlatý glóbus a Independent Spirit Award. Ďalšiu nomináciu na Zlatý glóbus si vyslúžil úlohou pacienta s rakovinou v snímke 50/50. Fanúšikovia a fanúšičky ho mohli vidieť aj v životopisnej historickej dráme Lincoln (2012) Stevena Spielberga. V roku 2013 predstavil na festivale Sundance svoj celovečerný režisérsky debut - komédiu Lásky Dona Jona, v ktorej si spolu so Scarlett Johansson a Julianne Moore i sám zahral.

Viac o téme: Joseph Gordon-LevittHarvardHasty Pudding Theatricals
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu