Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najobľúbenejšou hviezdou je Tom Hanks: K filmovým miláčikom patria aj ďalší

Tom Hanks
Tom Hanks (Zdroj: SITA)

Americký herec Tom Hanks získal titul najobľúbenejšej filmovej hviezdy Ameriky. Vyplýva to z výsledkov amerického národného online prieskumu Harris Poll, ktorý sa uskutočnil v období medzi 9. a 14. decembrom minulého roku. Zúčastnilo sa ho 2 252 ľudí, pričom podmienkou hlasovania bol vek nad 18 rokov.

Päťdesiatdeväťročný rodák z Kalifornie tak nahradil minuloročného víťaza Denzela Washingtona, ktorý obsadil bronzový stupienok. Druhé miesto získal 52-ročný Johnny Depp, ktorý si oproti minulému roku polepšil o dve priečky. Na štvrtom mieste skončil zosnulý John Wayne a prvú päticu uzavrel 73-ročný Harrison Ford. V prvej desiatke sa umiestnili aj Sandra Bullock, Jennifer Lawrence, Clint Eastwood, Brad Pitt a Julia Roberts.


Talentovaný Tom Hanks zahrá čokoľvek: V týchto filmoch ho milujeme


Tohtoročný víťaz, známy najmä vďaka snímkam Philadelphia (1993), Forrest Gump (1994) či Zachráňte vojaka Ryana (1998), sa na zlatej priečke umiestnil už po piaty raz, naposledy v roku 2013. Držiteľa dvoch Oscarov podľa výsledkov zverejnených na webstránke spoločnosti Harris Interactive, ktorá prieskum organizovala, najviac ocenili hlasujúci z generácie baby boomerov, ľudia žijúci na predmestiach a obyvatelia zo západných častí Ameriky. U mužov vyhral John Wayne, ktorý sa preslávil ako hollywoodsky filmový kovboj, napríklad v snímke Skutočná guráž (1969), za ktorú v roku 1970 získal aj Oscara. Herec Johnny Depp mal najväčší úspech u žien.

Najobľúbenejšie filmové hviezdy podľa online prieskumu Harris Poll:

1. Tom Hanks

2. Johnny Depp

3. Denzel Washington

4. John Wayne

5. Harrison Ford

6. Sandra Bullock

7. Jennifer Lawrence

8. Clint Eastwood

9. Brad Pitt

10. Julia Roberts

Viac o téme: Tom HanksJohny Depp
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu