Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kate Winslet sa Oscarov nevzdá: Bojkot v žiadnom prípade, Lea milujem až príliš!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: internet)

Nemôžete poprieť, že okolo odovzdávania tohtoročných prestížnych cien Akadémie je obrovské napätie. Nielen preto, že každý čaká, kto ovládne Oscarov 2016, ale najmä kvôli hroziacemu bojkotu, ku ktorému sa pridalo mnoho hviezd.

Jedným z najznámejších hereckých párov, ktorý sa rozhodli odovzdávanie Oscarov bojkotovať je Will Smith a jeho manželka Jada Pinkett-Smith, no aj mnoho ďalších hercov podporujúcich bojkot za príliš „biele“ Oscary. Medzi herečky, ktoré túto akciu podporovať v žiadnom prípade nebudú sa pridala Kate Winslet. Chcete vedieť prečo? Kate má na to hneď niekoľko dôvodov.

Kate Winslet získala ocenenie Zlatý glóbus za vedľajšiu úlohu v snímke Steve Jobs.
Zobraziť galériu (7)
Kate Winslet získala ocenenie Zlatý glóbus za vedľajšiu úlohu v snímke Steve Jobs.  (Zdroj: SITA)

Po prvé, chce podporiť všetky ženy, ktoré sú nominované na tohtoročné ceny Oscarov v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Jednou z nich je aj Kate za vedľajšiu úlohu v snímke Steve Jobs. Ďalšími nominovanými sú Rachel McAdams (Spotlight), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Rooney Mara (Carol) a Alicia Vikander (The Danish Girl). "Ak mám byť úprimná, pre ženy to bol výnimočný rok. Cítila by som sa tak, akoby som ich sklamala, keby som sa odovzdávania nezúčastnila,“ povedala Winslet BBC.


Mohlo by vás zaujímať: Bojkot neohrozí Oscarov, bude to veľkolepý večer: Pridali sa aj tieto hviezdy!


Kate Winslet sa Oscarov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

To však nie je hlavný dôvod. Tým je jej jedinečná oddanosť svojmu najlepšiemu priateľovi a spriaznenej duši Leonardovi DiCapriovi. Zoznámili sa počas natáčania Titanicu a od roku 1997 sú najlepšími priateľmi. Spolu si zahrali aj manželský pár v dráme Núdzový východ (2008).

Spoločne si zahrali v Titanicu (1997), ale aj v dráme Núdzový východ (2008).
Zobraziť galériu (7)
Spoločne si zahrali v Titanicu (1997), ale aj v dráme Núdzový východ (2008).  (Zdroj: fanpop.com)

Tak ako mnohí, aj Kate si myslí, že Leonardo podal v Revenantovi neobyčajný výkon a nielen preto by to skutočne mohol byť Leov rok. Zatiaľ zbiera takmer všetky prestížne ceny nielen za film, ale najmä za jeho herecký výkon v hlavnej úlohe. Winslet si myslí, že by na tohtoročných Oscaroch mohol zažiariť a vyhrať sošku za Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Práve preto si tento jeho veľký moment nechce nechať za žiadnych okolností ujsť a bojkotu sa nezúčastní.

Kate Winslet sa Oscarov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

„Mám veľmi silný pocit, že práve toto by mohol byť Leov rok. Je mojím najbližším priateľom na svete a neviem si ani predstaviť, žeby som tam nebola a nepodporila ho,“ povedala herečka na adresu bojkotu Oscarov.

Kate Winslet sa Oscarov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať: Bude to Leov rok? 5 dôvodov, prečo si Oscara konečne zaslúži


Pred pár týždňami mnohých dojala svojím vyjadrením na Leovi adresu, jej láska k nemu aj po všetkých tých rokoch stále pretrváva: „Je to veľmi solídny a lojálny človek. Je skvelým priateľom a vždy ním aj bol. Nielen pre mňa, ale aj pre všetkých naokolo. Stále má tých istých priateľov, ktorých mal aj počas natáčania Titanicu.“

Kate Winslet sa Oscarov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

DiCaprio získal ocenenie Zlatý glóbus za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe, ale aj cenu Screen Actors Guild Award, filmovú a televíznu cenu, ktorú udeľuje odborná herecká organizácia Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA). Po vyhlásení jeho mena sa mu okrem gratulácií od režiséra Revenanta Alejandra G. Iñárritu dostalo aj obrovského a vrúcneho objatia od jeho dlhoročnej priateľky Kate Winslet. Tejto cene sa DiCaprio neobyčajne potešil, pretože šlo najmä o ocenenie od jeho hereckých kolegov. 

Viac o téme: Leonardo DiCaprioOscarKate Winslet
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu