Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemajú ani šestnásť, no už sú slávne: Toto sú hviezdy budúcnosti

Willow Shieldsová Zobraziť galériu (9)
Willow Shieldsová (Zdroj: SITA)

Napriek svojmu mladému veku už majú väčšie množstvo hereckých skúseností. Tínedžerské roky trávia na pľaci, kde po boku filmových hviezd excelujú v tých najznámejších filmoch. Z ktorých mladých herečiek sa už čoskoro možno stanú veľké hviezdy?

Sú mladé, dravé a talentované. Stvárňujú odvážne hrdinky i poslušné dcéry. Mnohé majú za sebou kariéru v modelingu či v reklamách. Odborníci im predpovedajú hviezdnu budúcnosť a množstvo ocenení. Reč je o mladých herečkách, vekom ešte školáčkach, ktoré reprezentujú nastupujúcu hereckú generáciu. Kto možno pôjde v šľapajách Jennifer Lawrencovej či Shailene Woodleyovej?

Mackenzie Foyová (vek: 15 rokov)

Kariéru Mackenzie Foyovej naštartovalo účinkovanie v dvoch záverečných filmoch z Twilight ságy, kde stvárnila dcéru Edwarda a Belly. Následne ju James Wan obsadil do svojho divácky úspešného hororu V zajatí démonov. Najväčšie uznanie sa mladučkej herečke dostalo vďaka sci-fi hitu Interstellaru, v ktorom stvárnila postavu Murph.

Mackenzie Foyová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Isabelle Allenová (13 rokov)

Jej tvár sa objavila dokonca aj na plagáte k filmovému spracovaniu Bedárov s Hughom Jackmanom. Práve on sa o nej vyjadril ako o herečke, ktorú čaká hviezdna budúcnosť. Allenová v Bedároch stvárnila postavu Cosetty, dcéry Jeana Valjeana. Od muzikálov sa však Isabelle v posledných rokoch odklonila a objavuje sa prevažne v thrilleroch.

Prečítajte si tiež - Hollywoodski herci talentom prekypujú: Títo vás prekvapia speváckym talentom

Isabelle Allenová a Hugh
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Quvenzhané Wallisová (12 rokov)

Hoci má ešte len dvanásť rokov, dosiahla už niečo, čo sa nepodarí ani mnohým oveľa starším a slávnejším herečkám – nominovali ju na Oscara. V roku 2013 bojovala o cenu v top kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe s Jennifer Lawrencovou, Naomi Wattsovou či Jessicou Chastainovou. Síce nevyhrala, no jej Hushpuppy v Divokých bytostiach južných krajín si získala srdcia miliónov divákov.

Quvenzhané Wallisová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Rowan Blanchardová (14 rokov)

Objavila sa síce už v Záložnom pláne v roku 2010, no popularitu získala až vďaka svojmu druhému filmu, Spy Kids 4D: Stroj času. Stvárnila v ňom dcéru Jessicy Albovej a Joela McHalea. Od roku 2014 má Rowan „vlastný“ seriál Riley vo veľkom svete. Hrá v ňom študentku strednej školy, ktorá sa snaží úspešne dostať skrz nástrahy dospelosti. Ako minulosťuž viackrát ukázala, seriály sú dobrým odrazovým mostíkom ku veľkým hereckým príležitostiam aj vo filmoch.

Rowan Blanchardová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Willow Shieldsová (15 rokov)

Tvár Willow Shieldsovej nie je fanúšikom filmového spracovania ságy Hry o život určite neznáma. Willow tu totiž stvárňuje Prim Everdeenovú, sestru hlavnej hrdinky Katniss. Práve táto úloha spravila z rodáčky z Albuquerque tínedžerskú hviezdu. Tento svoj status bude chcieť potvrdiť aj v nadchádzajúcom projekte A Fall from Grace, v ktorom sa predstaví po boku Tima Rotha, Vincenta D´Onofria či Foresta Whitakera.

Čítajte ďalej - Fenomén menom Hry o život: Tieto zaujímavosti ste zrejme netušili

Willow Shieldsová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Emma Fuhrmannová (14 rokov)

Hoci má ešte len štrnásť rokov, už má za sebou tri väčšie filmové úlohy. V Znova chuť žiť „prebúdzala“ k životu Morgana Freemana a v Blended hrala dcéru Adama Sandlera. Naposledy sa objavila vo filme Lost in the Sun po boku Josha Duhamela. Žánrovo jekariéra Emmy Fuhrmannovej pestrá a zahŕňa drámu, komédiu i thriller.

Emma Fuhrmannová
Zobraziť galériu (9)

Aubrey Anderson-Emmonsová (8 rokov)

Je azda najlepšie platenou herečkou svojho veku a to toho vlastne ešte ani nestihla veľa odohrať. Celosvetovú slávu si mladučká Aubrey získala vďaka populárnemu sitcomu Moderná rodina, kde hrá adoptívnu dcéru homosexuálneho páru. Kritici jej predpovedajú dlhú a úspešnú kariéru v Hollywoode. Pokiaľ sa, samozrejme, dokáže so svojou slávou dobre popasovať.

Mohlo by vás zaujať - Hviezdy Teórie veľkého tresku: Čo robili pred úspešným seriálom?

Aubrey Anderson-Emmonsová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Maggie Elizabeth Jonesová (12 rokov)

Už od útleho veku sa jej tvár objavovala v reklamách po celých Spojených štátoch amerických. Predurčovala ju k tomu jej anjelská tvár a šibalský výraz. V roku 2011 získala úlohu vo filme Kúpili sme ZOO, kde hrala dcéru Matta Damona. Ďalšie príležitosti nasledovali – Zakázaný tanec (2011), The First Time (2012), Na cudzí účet (2013) a Labutia pieseň (2015). Za pár rokov toho stihla už veľa. A ešte určite aj veľa stihne.

Maggie Elizabeth Jonesová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Morgan FreemanHry o životInterstellarBedáriHugh JackmannDivoké bytosti južných krajínJessica AlbováSpy KidsPrim EverdeenováBlended
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu