Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na slávu si počkali: Tieto hviezdy odštartovali kariéru až po tridsiatke

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: SITA)

Množstvo hereckých hviezd sa snaží presadiť v Hollywoode už od detstva či tínedžerských rokov. Niektorým sa to podarí. Sú však aj takí, ktorí na svoju prevratnú filmovú úlohu čakajú dlhé roky. Svoj debut na filmovom plátne naozaj neuponáhľali a prvé zmluvy podpísali až po tridsiatke. Viete ktorí to sú?

Gene Hackman (86)

Gene Hackman mal 30 rokov, keď si zahral menšiu úlohu policajta vo filme Mad Dog Coll (1961). Hercova kariéra však nabrala na obrátkach až o šesť rokov neskôr, keď bol za stvárnenie Bucka Barrowa vo filme Bonnie & Clyde nominovaný na Oscara v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe. Celkovo počas svojej kariéry získal dve sošky Oscara a tri Zlaté glóbusy. Hackman si v súčasnosti užíva život na dôchodku, keďže v roku 2004 svoju úspešnú kariéru ukončil.

Gene Hackman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Jason Statham (48)

Angličan, ktorý zväčša stvárňuje drsných chlapíkov s presným úderom, odštartoval svoju prácu pred kamerami ako 31 ročný. Bolo to v roku 1998 vo filme Zbaľ prachy a vypadni. K hereckej špičke, aspoň pokiaľ ide o akčné trháky plné pästných súbojov, patrí od roku 2002. Vtedy totiž stvárnil Franka Martina vo filme Kuriér.

Na slávu si počkali:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:10 najväčších výplat v histórii filmu: Z hollywoodskych platov sa vám zatočí hlava


Billy Bob Thornton (60)

Bývalý manžel Angeliny Jolie začal kariéru ako hudobník, no keď sa v roku 1980 presťahoval do Los Angeles, presedlal na herectvo. V čase, keď získal svoju prvú úlohu, mal už 31 rokov. Desať rokov po prvom účinkovaní vo filme si v trileri Smrtiaci bumerang (1996) zahral hlavnú postavu a snímku napísal aj režíroval.

Billy Bob Thornton
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Alan Rickman

Ak nerátame zopár menších epizódnych úloh, tak Rickman mal presne 42 rokov, keď si zahral postavu záporáka Hansa Grubera vo filme Smrtonosná pasca (1988). Úspešnú kariéru ukončila 14. januára 2016 až hercova smrť, keď prehral svoj boj so zákernou rakovinou pankreasu.

Na slávu si počkali:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Sú slávni a protivní: 10 hercov, s ktorými nikto nechce pracovať


Steven Seagal (63)

Majiteľa čierneho pása v Aikide živí nielen herectvo, ale i bojové umenia. Od trinástich rokov sa totiž venuje spomínanému Aikidu. Že svoju rýchlosť, zručnosť a herecké nadanie môže zúročiť vo filmovom priemysle, si uvedomil až v roku 1988, keď mal 36 rokov. Vtedy v jeho prvej snímke Nico - Viac než zákon nielenže stvárnil hlavnú postavu, ale napísal i scenár a postaral sa aj o produkciu filmu.

Steven Seagal
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Melissa McCarthy (45)

Herečka mala 28 rokov, keď získala zmluvu na účinkovanie vo svojom prvom filme. Nešlo však o významnejšiu snímku. V roku 2000 dostala angažmán v seriáli Ženy z roku Gilmorovcov, kde stvárnila bacuľku Sookie. V tom čase mala 30 rokov. Vyhľadávanou komičkou sa však stala až v roku 2011 (ako 41 ročná), kedy si zahrala vo filme Dámska jazda.

Melissa McCarthy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Úspešní aj s kilami navyše: Hollywood dobyli aj bez dokonalých tiel


Harrison Ford (73)

Prvotný neúspech v hereckej brandži Harrisona Forda odradil, a tak sa začal živiť ako tesár. Ako 35 ročný však stretol Georga Lucasa (režíroval i film American Graffiti, 1973, kde si menšiu úlohu strihol i Ford), ktorý ho obsadil do prvých Hviezdnych vojen (1977). Tam stvárnil úlohu Hana Sola, ktorá bola pre Forda prelomová. Ďalšiou významnou postavou jeho kariéry bol Indiana Jones vo filme Dobyvatelia stratenej archy (1981).

Harrison Ford
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Samuel L. Jackson (67)

Herectvom sa živí už 44 rokov, no pôvodne bol Samuel L. Jackson sociálnym pracovníkom. Významnú úlohu Julesa Winnfielda vo filme Pulp Fiction (1994) však získal až vo veku 45 rokov. Dovtedy si stihol zahrať niekoľko menších postáv v rôznych filmoch, ktoré pre jeho kariéru nemali väčší význam.

Samuel L. Jackson
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Harrison FordSamuel L. JacksonMelissa McCarthyJason StathamSteven SeagalGene HackmanAlan RickmanBilly Bob Thornton
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu